„Pe 22 februarie, în fiecare an, se comemoreaza ziua lui Baden Powell, fondatorul Scoutismului. Din motive organizative „Comunitatea Scoutistilor Orinini” a marcat acest moment în 2 martie prin mai multe activitati. Aproximativ 150 de copii si tineri cercetasi cu vârste cuprinse între 5 si 25 de ani au dorit sa fie împreuna pentru a sarbatori.
La acest eveniment am avut bucuria si onoarea sa avem câtiva invitati de seama: mai întâi un grup de tineri de la „Cercetasii României”; un reprezentant al grupului scout din Italia „Oderzzo 1” în persoana Elenei; apoi un preot italian, Don Aurelio, responsabil cu misiunile din cadrul Congregatiei „Don Orione” si nu în cele din urma pe pastorul nostru, Preasfintitul Virgil Bercea.
Sarbatoarea a început în jurul orei 12.00 si dupa un scurt moment de prezentare si cunoastere cu totii am participat la un „joc mare” care s-a desfasurat atât în Centrul Don Orione cât si în cartierul Iosia. Am fost împarti în mai multe echipe si fiecare a parcurs un traseu de-a lungul caruia trebuia sa treaca anumite probe fizice, de îndemânare si de cunostinte scout. În jurul orei 15.30, osteniti de probe, ne-am adunat cu totii în sala de sport a Centrului Don Orione unde, bucatarii ne-au servit cu traditionala „pastasciuta” si alte bunatati.
Momentul culminant al acestei zile a fost depunerea „promisiunii scout”, un angajament prin care 14 persoane si-au propus ca se vor stradui sa faca totul cum vor putea mai bine, ca îsi vor pune calitatile în slujba celorlati si vor respecta legile scout. Pentru prima data în istoria grupului nostru, cei care au facut promisiunea au avut onoarea sa primesca cravata scout de la un episcop, în persoana Presfintitului Virgil Bercea si de la un preot italian, Don Aurelio.
Un alt eveniment, de asemenea în premiera pentru noi, a fost cel în care câtiva dintre membrii mai vechi din grup au facut asa numita „Partenza”, adica retragerea dintre membrii activi ai grupului deoarece au ajuns la maturitatea drumului de formare scout si de acum încolo, vor încerca sa traiasca în spiritul scout viata lor cotodiana.
Sarbatoare a fost încheiata cu premierea echipelor câstigatoare de la jocul mare si de asemena au fost premiate câteva persoane care s-au remarcat prin trairea spiritului cercetasesc de-a lungul activitatilor si evenimentelor din comunitate. La final, am încheiat evenimentul cu rugaciunea „Tatal Nostru”, iar PS Virgil ne-a daruit binecuvântarea sa, urându-ne sa traim viata noastra în prietenie cu Dumnezeu si cu fratii nostri, si straduindu-ne sa facem din acesta lume un loc mai bun, în care sa traim în armonie cu ceilalti si cu creatia.