„În comuniune spirituala cu alti copii din întreaga lume, copiii claselor de Step by Step ale Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea au celebrat o ora de Adoratie a Preasfântului Sacrament.
Evenimentul s-a desfasurat miercuri, 2 octombrie 2013 pentru clasele de de la Step by Step situate în Strada Parcul Traian, nr. 20 în Biserica Seminarului Greco-Catolic din Oradea, unde celebreaza saptamânal, în fiecare vineri, Sfânta Liturghie iar pentru celelalte clase, din Strada Iuliu Maniu, s-a celebrat vineri, 4 octombrie 2003 în Catedrala Sfântul Nicolae, unde acestia celebreaza în fiecare zi de joi Sfânta Liturghie. Organizatorii acestor momente de rugaciune sunt Pr. Paul Popa si Pr. Anton Cioba – asistenti spirituali ai copiilor precum si de doamnele învatatoare.
Ziua de 4 octombrie a fiecarui an este consacrata programului mondial de rugaciune a copiilor pentru familii si pentru pace în lume, rugaciune ceruta de Fericitul Ioan Paul al II-lea în Scrisoarea de Craciun din anul 1994. Programul “Copiii Sfintei Euharistii” (“Children of the Eucharist”) la nivel mondial a fost initiat în anul 2003 iar la Oradea se celebreaza de cinci ani.
Prin cântece si rugaciuni adresate Cerului toti copiii prezenti si-au exprimat cererile lor pentru o lume mai buna, pentru pace în suflete, în familii si în lume, preamarindu-L pe Dumnezeu. Clasele pregatiroare, I si a II-a au pregatit un cosulet cu daruri pentru Isus: rugaciuni, desene si alte lucruri manuale confectionate de ei, prin care I s-au încredintat lui Isus si i-au multumit pentru binefacerile facute. Clasele a III-a si a IV-a au rostit, în numele tuturor, rugaciunile pe care au dorit sa le adreseze lui Isus cel adorat si preamarit.

Director Spiritual

al Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea