„În perioada 7-12 octombrie 2013 în Oradea se desfasoara Cursul de Tehnica si Interpretare Vocala Master Classes sustinut de catre baritonul italian Alfio Grasso, director muzical al Festivalului „Stagione d’Opera Italiana”.
Organizatorii evenimentului sunt Asociatia Culturala Opera Vox, Asociatia Culturala Opera Per Sempre, Episcopia Româna Unita cu Roma Greco-Catolica de Oradea, Facultatea de Arte din Oradea si Liceul de Arta din Oradea.
Participantii la cursul de master sunt artisti care au pornit deja o cariera muzicala în diverse teatre din lume si provin din tari precum: Italia, Spania, Mexic, Coreea de Sus, Japonia, Ucraina si din mai multe centre muzicale din România: Cluj Napoca, Galati, Brasov si Oradea.
Baritonul italian Alfio Grasso, cel care sustine aceste cursuri, este un artist cu o cariera proeminenta, fiind invitat al celor mai prestigioase scene de opera din lume.
Cursul este gazduit de catre Seminarul Greco-Catolic “Sfintii Trei Ierarhi” din Oradea, principalul sustinator al evenimentului fiind Episcopia Greco-Catolica de Oradea, continuând astfel traditia ca Biserica Greco-Catolica sa promoveze marea cultura.
O parte dintre participantii la acest Master Classe sunt inclusi în distributia Spectacolului TOSCA de Giacomo Puccini care va avea loc pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea duminica 13 octombrie a.c.