„La data de 2 mai 2012 a avut loc sfintirea noului mozaic din curtea Seminarului Teologic din Oradea ce o ilustreaza pe Sfânta Fecioara Maria avându-l pe Isus în brate. Mozaicul a fost realizat de maestrul Radu Rosu din Alba Iulia.
În traditia Seminarului oradean, în luna mai au loc devotiuni mariane la grota din curte, rugaciuni la care avem ca invitati reprezentanti ai asociatilor laice din Oradea. Sfintirea a fost oficiata de P.S. Virgil Bercea, împreuna cu parintele rector Antoniu Chifor si vice-rectorul fr. Eduard Fischer. La ceremonie au luat parte si ceilalti preoti din curtea seminarului, precum si profesori ai facultatii, elevi, studenti si seminaristi.
Toti împreuna au format un mozaic viu, un mozaic de rugaciune. Dupa sfintirea propriu-zisa, a urmat prima parte a Acatistului Maicii Domnului, iar la sfârsitul acestuia, Preasfintitul ne-a încurajat tineretea asemanându-o cu primavara si cu îmbracarea naturii în flori. Cum toata natura este re-chemata la viata (am putea spune chiar înviata), dar nu ca o ciclicitate anuala ci ca o împodobire într-un continuu nou, tot asa si noi suntem chemati sa ne „îmbracam” în viata, sa renastem în Hristos cel înviat.