„Joi, 26.09.2013, la Seminarul Teologic din Oradea a avut loc o zi de formare pentru preotii din Eparhia de Oradea.
Don Renzo Bonetti a prezentat urmatoarele teme: "Temelia sacramentelor", "Preotii si sotii consacrati de Spiritul Sfânt în vederea misiunii" si "Pregatirea logodnicilor pentru a-si îndeplini crestineste misiunea lor de soti".
Un moment important a fost marcat de prezentarea celor trei carti scrise de Renzo Bonetti si traduse în limba româna de pr. Mihai Tegzes, autorul lucrarilor subliniind importanta acestor „manuale catehetice” în pastoratia adultilor.
Aceasta zi de formare a primit binecuvântarea PS Virgil iar Biroul pastoral eparhial s-a implicat direct. Preotii protopopi au fost asigurati ca vor primi prin email si alte materiale folositoare în misiunea lor pastorala, cum ar fi: Catehezele pentru logodnici si Comentariile biblice la primele doua capitole ale Evangheliei dupa Luca.
La sfârsitul cursului de formare, la care au participat peste cincizeci de preoti din toate protopopiatele Eparhiei de Oradea, PS Virgil Bercea i-a invitat pe toti preotii sa continue cu ardoare pastoratia catehetica a adultilor.
Dupa încheierea cursului de formare, PS Virgil a avut o întâlnire cu protopopii Eparhiei de Oradea, cu Biroul pastoral si cu Biroul de presa, întâlnire la care s-a vorbit despre iminenta Întâlnire Eparhiala a tinerilor ce va avea loc la Simleu Silvaniei în data de 12 octombrie a.c., dezbatându-se si alte problematici actuale ale Eparhiei de Oradea