„Papa Benedict al XVI-lea sarbatoreste 65 de ani de preotie. A primit Taina Preotiei la 29 iunie 1951, de Sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel, prin mâinile Cardinalului Michael von Faulhaber, împreuna cu el avea sa fie hirotoniti alti 42 de colegi printre care si fratele sau mai mare Georg.
Cu aceasta ocazie, astazi, în Sala Clementina din Vatican, în prezenta celor doi Pontifi, Papei Francisc si Papa emerit Benedict al XVI-lea, va avea loc o ceremonie în amintirea zilei de hirotonire a lui Joseph Ratzinger.
Dintre Pontifii ajunsi la al 65 an de preotie îl putem aminti pe Leon al XIII-lea. Preotia nu este „o simpla «functie», ci un sacrament: Dumnezeu se serveste de un om sarac, pentru a fi prin el, prezent între oameni si sa actioneze în favoarea lor”, afirma Papa Benedict la 11 iunie 2010, în predica cu ocazia încheierii Anului Sacerdotal.

Va fi daruit de asemenea Papei emerit si un nou volum care contine 43 de predici ale Sanctitatii Sale cu prefata scrisa de Papa Francisc, si editat deja în mai multe limbi.