„„Fiti desavârsiti precum Tatal vostru desavârsit este!”(Mt 5,48). Este o invitatie – porunca adresata de Isus tuturor celor care, indiferent de vârsta, vor sa îl urmeze spre Împaratia Cerurilor.
În acest sens, dornici de a creste în viata spirituala, elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, au raspuns invitatiei lui Isus participând la meditatiile propuse lor în timpul exercitiilor spirituale desfasurate în zilele de 25-26 aprilie 2013.
Daca elevii claselor mari, ai claselor de liceu (IX-XII), au participat la programul spiritual al acestor zile, propus de parintele Anton Cioba în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic, cei mici, din clasele gimnaziale (V-VIII), l-au însotit pe Sfântul Francisc din Assisi ca model de virtute, tocmai la „el acasa”, adica la biserica Manastirii Franciscane „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea.
Programul a început, asa cum era normal, cu Sfânta Liturghie celebrata de parintele paroh Mihai Vatamanelu, dupa care, a urmat meditatia propusa copiilor. Parintele Mihai a pus în evidenta o serie de virtuti ale „saracutului” din Assisi, virtuti propuse spre practicare si celor mici, precum iubirea fata de Dumnezeu, fata de aproapele si fata de întreaga creatie. Dupa meditatie a avut loc un moment de rugaciune comuna si Calea Crucii, realizata împreuna, profesori si elevi, moment ce a încheiat programul spiritual al zilei. A urmat apoi un timp de împartasire fraterna la prânzul comun oferit celor mici si celor mari de comunitatea parohiala, careia îi multumim pentru bunavointa si ospitalitate.