„Luna este martie considerata de obicei “Luna Femeii”. Elevii clasei a II-a de la Liceul “Don Orione” din Oradea au transformat-o în LUNA FAMILIEI. Daca în data de 6 martie au fost asteptate mamicile si bunicutele acestor copii minunati în sala festiva a liceului cu multe surprize, iata ca azi, 19 martie 2013 au fost invitati taticii si bunicii pentru a li se spune un sincer LA MULTI ANI!
Aceasta zi nu a fost aleasa întâmplator, ea coincide cu ziua Sfântului Iosif. Cu aceasta ocazie am vrut sa înaltam si o rugaciune catre Sfântul Iosif, care este model de tata, sot si ocrotitorul familiilor.
„Sfinte Iosife, tata purtator de grija al lui Isus si sot preacurat al Mariei, care ti-ai trait viata împlinindu-ti în mod desavârsit chemarea, sustinand prin munca mâinilor tale Sfânta Familie de la Nazaret, ocroteste-ne si pe noi care plini de încredere alergam la tine.
Tu cunosti dorintele, necazurile si sperantele noastre. Venim la tine, caci stim ca vom afla în tine un puternic ocrotitor. Si tu ai cunoscut încercarile, oboseala, truda; dar sufletul tau, plin de cea mai adânca pace, a tresaltat de bucurie avându-l aproape pe Fiul lui Dumnezeu, încredintat tie, si pe Maria, preadulcea lui Mama.
Ajuta-ne sa întelegem ca în munca noastra nu suntem singuri; sa stim sa-l descoperim pe Isus alaturi de noi, sa-l primim prin har si sa-l pastram cu fidelitate, asa cum ai facut tu.
Dobândeste-ne harul ca în familia noastra totul sa fie sfintit, în iubire, în rabdare, în dreptate si în cautarea binelui pentru toti. Amin.”
Elevii au pregatit îndrumati de prof. Iohana Pascar cântece, poezii, un tablou special pentru persoanele la fel de importante din viata noastra-taticii/bunicii, dar si un dans minunat sub conducerea d-nei prof. Teodora Demeter. În final, toti cei prezenti au fost invitati sa savureze briosele ornate cu mult drag de „micii bucatari” ajutati de d-na Feher, d-na Belea si d-na Oros, carora le multumim pentru implicarea în activitatile noastre si pentru ajutorul acordat.