„În perioada 4-6 aprilie 2013, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic "Sfintii Vasile, Grigore si Ioan" din Oradea a avut loc Sesiunea de Comunicari Stiintifice Studentesti, cu titlul "Credinta, raspuns si responsabilitate". Aceasta Sesiune a fost organizata de Asociatia Studenteasca Coriolan Tamâian, cu binecuvântarea Preasfintiei sale Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.
Sesiunea de Comunicari a început joi 4 aprilie cu salutul adresat participantilor de catre parintele Antoniu Chifor, rectorul Seminarului oradean, urmat de cel al directorului de Departament al Facultatii de Teologie greco-catolica din Oradea, domnul Ionut Popescu. În deschidere a luat cuvântul presedintele asociatiei A.S.C.T.O, Daniel Pit si studentul Andrei Vucu, care au facut o introducere în tema sesiunii de comunicari.
Printre participanti s-au numarat studenti de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Arad si Oradea, studenti de la Facultatile de Teologie greco-catolica din Baia Mare, Blaj si Oradea cât si de la Departamentul de Stiinte Socio-Umane, Teologie, Arte – Domeniul Teologie Ortodoxa din cadrul Centrului Universitar Nord – Baia Mare.
Tot în cadrul acestui eveniment, vineri 5 aprilie, a avut loc lansarea cartii "Radacinile crestinismului si dimensiunea lui eclesiala în primele doua secole", al carei autor este Cristian Balanean, student în anul IV la Facultatea de Teologie greco-catolica din Oradea, prezentata de catre parintele Nicolae Bodea.
La finalul sesiunii, presedintele A.S.C.T.O., Daniel Pit, a înmânat diplome de participare celor care au sustinut lucrari.
Evenimentul a fost organizat de Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Teologie Greco-Catolica, Departamentul Oradea, prin Asociatia Studenteasca Coriolan Tamâian.