Editura „Serafica” anunta aparitia cartii Nuntiul Papal din România. Ecumenism si Diplomatie, scrisa de ES. Francisco-Javier Lozano, nuntiul apostolic din România. Cartea este tiparita în formatul 17×24 cm, contine index de nume si index de locuri, are 502 pagini, dintre care 32 pagini color.
Toti cei interesati îsi pot procura aceasta carte de la Libraria „Sf. Anton” din incinta Seminarului Franciscan Roman sau de pe site-ul editurii www.edituraserafica.ro, precum si de la celelalte librarii catolice din tara, la pretul special de 20 lei.
Se vorbeste mult în ultima vreme despre imaginea României, iar în presa, la radio si televizor, în carti nou aparute avem mereu ocazia sa întâlnim felurite opinii. Mai rar însa avem prilejul – asa cum ni-l ofera cartea de fata – sa vedem România prin prisma activitatii unui Nuntiu Apostolic.
Ni se ofera astfel, în paginile ce urmeaza, lucruri esentiale din activitatea publica a Arhiepiscopului Francisco-Javier Lozano, care a strâns în acest volum o mare parte a interventiilor sale la diferite evenimente care i-au marcat activitatea diplomatica pe teritoriul românesc.
O simpla parcurgere a titlurilor enumerate în cuprins ne vor da o idee asupra activitatii sale ca reprezentant al Sfântului Scaun în tara noastra, activitati care, în cei cinci ani de când se afla în România, însumeaza peste 300 de discursuri, omilii si alocutiuni cu diverse ocazii.
Cititorul atent poate sa descopere singur, printre rânduri, o imagine „altfel” a tarii noastre si a rolului ei pe scena internationala, asa cum le percepe un diplomat al Bisericii Catolice în angajamentul sau pentru apararea adevarului, a libertatii, a demnitatii umane si a credintei.

Pr. Daniel Catalin Romila, OFMConv

Director Editura Serafica

Editura Serafica, Roman
Str. Teiului, Nr. 20, 611047
edituraserafica@yahoo.com
http://www.edituraserafica.ro
Tel: 0233744611;
Cel: 0741120321; 0785222017