„Sala "Studio" din cadrul Palatul "Vulturul Negru" – Oradea, a fost neîncapatoare în seara demarti, 20 noiembrie 2012. Acest context a fost motivat de un vernisaj deosebit, al artistului fotograf Constantin Demeter, membrul Clubului Fotografic "Nufarul" din Oradea, care asarbatorit, prin acest vernisaj, 10 ani de activitate în cadrul cunoscutului fotoclub oradean.
Pentru acest eveniment, artistul fotograf oradean a pregatit o expozitie restrospectiva alcatuitadin 65 de fotografii alb-negru si color. În cadrul expozitiei au fost expuse si cele mai reprezentative afise, editate cu ocazia unor evenimente fotografice, realizate din lucrarile autorului.
La eveniment au participat, pe lânga autor, directorul Bibliotecii Judetene Gheorghe Sincai Oradea, doamna Ligia Mirisan, si domnul Radu Pavel, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor (CJCPCTB).
De asemenea, a fost prezent la vernisaj si a luat cuvântul Preasfintia Sa BerceaVirgil Bercea, episcop Greco-Catolic de Oradea. Cu aceasta ocazie, a fost lansat catalogul aniversar, editat sub îngrijirea Editurii „Nufarul” si realizat cu sprijinul financiar al CJCPCTB.
Expozitia a fost deschisa de fondatorul si presedintele cunoscutului fotoclub oradean, artistul fotograf Stefan Tóth A.FIAP, care a participat la eveniment si în calitate de presedinte al Asociatiei Artistilor Fotografi din România.
Momentele muzicale, au fost oferite participantilor, de catre membrii Formatiei "W.Pichl", formata din Lukacs Robert, Thurzo Sandor Jozsef si Bozsodi Beata. Expozitia organizata sub patronajul (AAFR), va ramâne la dispozitia publicului vizitator, pâna la sfârsitul anului.