„Aula Magna a Seminarului Teologic Sf. Trei Ierarhi a gazduit marti, 27 noiembrie, lansarea volumului Judecata cea dreapta (editura Logos’94) scrisa de istoricul Blaga Mihoc, profesor la departamentul oradean al Facultatii de teologie greco-catolica.
Prezentarea facuta de scriitorul Florin Ardelean a accentuat primul studiu al volumului, dedicat actelor tribunalului episcopiei (sec. XVIII-XIX). Nu doar cartea a fost prezentata, ci si autorul, într-un original portret creionat de Florin Ardelean prin trasaturi semnificative ale personalitatii lui Blaga Mihoc.
Autorul a vorbit, apoi, despre geneza cartii, despre implicarea tribunalului (consistoriului) eparhial în viata sociala si influenta lui în îndreptarea vietii împricinatilor. A amintit, de asemenea, si celelalte studii, în special cel dedicat resurselor Eparhiei de Oradea si a folosirii lor pentru rezolvarea cazurilor sociale, pentru sustinerea culturii si învatamântului tinerilor români, indiferent de confesiune.
Cu acest prilej a multumit episcopului Virgil Bercea, prezent la lansare, alaturi de mai multe personalitati ale culturii oradene, pentru sprijinul acordat publicarii volumelor sale. Episcopul a luat cuvântul si a multumit autorului si prezentatorului, aratând ca acum, ca si atunci, Biserica este prezenta în viata comunitatii, iar aceasta viata este mai buna sau mai rea si în functie de efortul pe care fiecare îl face pentru a deveni mai bun.
În final, autorul oferit autografe si a raspuns întrebarilor participantilor.