„Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor din acest an are ca si tema ”Dreapta Ta, Doamne, si-a aratat taria ”, luata din Cartea Exodului, capitolul 15, versetul 9.
A patra zi de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor a avut loc în Biserica Evanghelica-Lutherana, situata pe strada Tudor Vladimirescu nr.26. Au fost prezenti reprezentanti ai Bisericii Greco-Catolice, Ortodoxe, Romano-Catolice, Penticostale, Penticostale apartinând Holiness, Unitariene, Reformate precum si a Comunitatii Evreilor Mesianici.
Biserica Romano-Catolica a fost reprezentata de catre Preasfintitul Laszlo Bocskei, care într-un adevarat spirit de comuniune a predicat atât în limba maghiara a gazdelor cât si în limba româna, a multor invitati care de fiecare data se simt bine-veniti în biserica Evanghelica-Lutherana, pastorita de catre preacucernicul parinte Attila Matyas.
În cadrul programului pregatit, parintele Attila Matyas a aratat cât de mult se preocupa de atmosfera care se creeaza între gazde si invitati, aceasta fiind cu adevarat calda si înaltatoare. Dupa acordurile ceresti de orga, armonizata cu vocile de exceptie ale solistilor, sufletele au fost rasfatate de trei piese interpretate cu mare talent si daruire de catre o tânara artista care a început cu Balada lui Ciprian Porumbescu, a continuat cu emotionantul Vals al lui Shostakovich, ajungând la atmosfera de Iarna a lui Vivaldi.

Din partea Bisericii Greco-Catolice, cuvântul de învatatura a fost rostit de catre parintele Vasile Dobrata.