„Luni, 3 octombrie 20011, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic, a avut loc deschiderea festiva a noului an universitar pentru studentii si cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Greco-Catolica, Departamentul Oradea, din cadrul UBB.
Evenimentul a început la ora 09:00 cu un „Te Deum”, oficiat de P.S. Virgil Bercea si rectorul seminarului, pr. Antoniu Chifor. În cuvântul sau de întelepciune, P.S. Virgil le-a spus seminaristilor ca „voi sunteti cei care va trebui sa învatati de-acum sa iubiti pe vrajmasi, sa-i binecuvântati pe cei ce va blestema. Cu adevarat, sunteti pe drumul Crucii, pe care ne cheama Mântuitorul sa mergem. Tot ceea ce trebuie sa faceti este ceea ce au facut Sfintii Apostoli acum 2000 de ani. Sunteti chemati sa traiti Evanghelia în propria voastra fiinta, apoi, s-o transmiteti celorlalti. Facând bine celorlalti e o noua evanghelizare, o noua purtare a cuvântului lui Dumnezeu în lume”. În continuare, domnul Ionut Popescu, directorul de departament al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea, le-a urat mult succes studentilor.
Cu ocazia începerii noului an universitar, uram studentilor Facultatii de Teologie Greco-Catolica Oradea un an plin de har si reusite în activitatile pastorale.