„Duminica, 23 mai 2010, la Sarbatoarea Coborârii Sf. Spirit, 15 copii din parohia Sf. Familie din Zalau au primit Prima Împartasanie solemna în cadrul Sfintei Liturghii celebrata de preotii: Valer Parau, Ciprian Robotin, Vasile Aciu, Cristian Coste si Florin Muresan.
Un numar mare de credinciosi au însotit în rugaciune copiii si familiile lor. Cei 15 copii au facut parte din grupul care s-a pregatit în acest an pentru Prima Împartasanie solemna alaturi de surorile din Congregatia Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalau. Bucuria tinerelor suflete a fost întregita de faptul ca parintii lor au fost cei care i-au condus la momentul Primei Împartasanii, la rândul lor si ei primind acest Sacrament. În ajunul sarbatorii, atât copiii cât si parintii lor au participat la Sacramentul Spovezii.
Copiii si-au întarit adeziunea de credinta marturisita de nasii lor la Sf. Botez si au recitat împreuna o rugaciune de consfintire la Preasfânta Fecioara Maria.
Timpul de pregatire spirituala si catehetica a început înca din luna octombrie 2009 sub îndrumarea Sr. Doroteea Azzara, Sr. Rovena, si Sr. Cornelia Muresan prin cursuri desfasurate în cadrul parohiei sub îndrumarea parintelui responsabil cu tinerii, Ciprian Robotin.
Momentul solemn a început cu o procesiune desfasurata în biserica, parintii si copiii cu crini albi în mâna parcurgând drumul spre altar printr-un „tunel de flori”.
La sfârsitul Liturghiei copiii au primit diplome si icoane care sa le aduca aminte peste ani de acest moment fericit de la Prima Sfânta Împartasanie. Dupa Sfânta Liturghie si dupa sfintirea spicelor, credinciosii, împreuna cu copiii si parintii, s-au întretinut într-o atmosfera de sarbatoare în incinta oratoriului parohial aflat la subsolul bisericii.
Aceste momente unice sunt încarcate de o emotie colectiva, atât pentru copiii care au facut deja Prima Împartasanie, cât si pentru parintii sau credinciosii prezenti.