„Duminica, 20 mai 2018, în Dumineca a 7-a dupa Pasti, a Sfintilor Parinti de la Niceea, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de pr. Paroh Lucian Constantin Cociorva, un numar de 6 copii din Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Ghenci l-au primit pentru prima oara pe Isus Cristos în sufletele lor.

Sfânta Liturghie solemna de la ora 11 a început cu procesiunea pornita de la casa parohiala pâna în fata bisericii, pr. Lucian fiind cel care i-a condus pe copii la Sfântul Altar. Sarbatoarea a fost întregita prin prezenta la Sfânta Liturghie a corului Parohiei “Sfântul Apostol Andrei” din Carei avându-l ca dirijor pe domnul Constantin Cociorva

Bucuria celor sase copii a fost întregita de faptul ca, parintii lor au fost cei care i-au dus de mâna la momentul Primei Împartasanii si, la rândul lor, si ei au primit acest Sacrament,deoarece, cu o zi înainte, atât copiii cât si parintii lor au primit Sacramentul Spovezii. Primirea acestor doua Sacramente a fost precedata de un timp de pregatire spirituala si catehetica, prin cursuri desfasurate în cadrul parohiei sub îndrumarea parintelui paroh. În cadrul întâlnirilor pregatitoare, copiii au încercat sa îl înteleaga mai bine pe Isus prezent în Sfânta Împartasanie. În predica sa, pr. Lucian le-a amintit copiilor si familiilor lor ca aceasta sarbatoare este un nou început si o aprofundare a prieteniei lor cu Isus, pe care trebuie sa îl primeasca si sa îl viziteze cât mai des în calatoria lor spirituala catre împaratia Tatalui ceresc, si asemenea Sfintilor Parinti de la Niceea, si ei la rândul lor, sunt chemati sa raspândeasca prin viata lor spirituala, si prin faptele lor, credinta în Dumnezeu.
Dupa împartasirea cu Trupul si Sângele lui Cristos, cei sase copii, au prezentat un scurt program cu poezii si cântece, sub forma unei rugaciuni care a avut menirea sa încoroneze frumusetea momentului. La sfârsitul Liturghiei, parintele a tinut sa multumeasca Bunului Dumnezeu pentru ca a învrednicit comunitatea cu aceasta sarbatoare, felicitând copiii, dar si parintii acestora care le-au îndrumat pasii spre biserica. Copii au primit în dar diplome, iconite si carti de rugaciune care sa le aduca aminte peste ani de acest moment fericit de la Prima Sfânta Împartasanie. Dupa Sfânta Liturghie copii si invitatii s-au întretinut într-o atmosfera de sarbatoare în curtea bisericii.