Acord de colaborare pentru refacerea memoriei lui Iuliu Maniu si a familiei sale, încheiat între Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc si Parohia Greco-Catolica Badacin

Bucuresti,10 septembrie 2015.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc (IICCMER) si Parohia Greco-Catolica Badacin au încheiat un Protocol de colaborare în vederea dezvoltarii unor proiecte culturale cu scopul refacerii memoriei lui Iuliu Maniu si a familiei sale, precum si a victimelor regimului comunist persecutate în lagarele si coloniile de munca.

La eveniment au participat Presedintele Executiv al IICCMER, domnul Radu Preda, Academicianul Dinu Zamfirescu, avocatul Razvan Prisca, cel care si-a asumat de la început sprijinirea si promovarea demersurilor comunitatii locale din Salaj de refacere a memoriei lui Iuliu Maniu si care a formulat propunerea acestui protocol precum si preotul greco-catolic din Badacin, cel care a initiat prima campanile de strângerea de fonduri pentru reabilitarea casei memorial si care îngrijeste patrimoniul familiei Maniu, aflat în parohia sa.

Semnarea protocolului si asumarea obiectivelor comune sunt rezultatul demersurilor întreprinse în ultimele luni de IICCMER, Parohia Greco-Catolica Badacin si avocatul Razvan Prisca pentru identificarea unor solutii de finantare pentru restaurarea casei memoriale, într-o prima faza, prin atragerea unei finantari europene.

În faza ulterioara, protocolul vizeaza refacerea spatiului memorial-muzeografic reprezentat de casa Iuliu Maniu din satul Badacin, comuna Pericei, jud. Salaj, proiect în cadrul caruia IICCMER va oferi asistenta istoriografica-tehnica.

Pentru mai multe detalii despre acest parteneriat sau despre alte proiecte IICCMER, va rugam sa ne contactati la e-mail office@iiccmer.ro sau la tel 0213167565