„În perioada 6 – 11 mai, Înalt Preasfintia Sa Yannis Spiteris, Arhiepiscop de Korfu, s-a aflat în vizita în România, la Oradea pentru a vizita familiile preotilor români care slujesc în dieceza condusa de Înalt Preasfintia Sa.
Miercuri 6 mai, Înalt Preasfintia Sa a participat alaturi de episcopii catolici si greco-catolici la Sfânta Liturghie celebrata la Satu Mare, pentru deschiderea lucrarilor Conferintei episcopilor catolici din tara. Joi, a efectuat prima vizita la Bocsig în judetul Arad, pentru a vizita familia parintelui Simonel Boanchis, preot în Grecia, iar în dupa masa aceleasi zile a vizita familia parintelui Robert din Oradea.
Vineri 7 mai Înalt Preasfintia Sa a vizitat Seminarul Teologic Greco Catolic Sfintii Trei Ierarhi din Oradea, Bazilica Romano Catolica, Biserica Sfântul Ladislau, dupa care a plecat în pelerinajul de la Sighet, în memoria episcopilor martiri ai Bisericii, Valeriu Traian Frentiu († 11 iulie 1952) episcop greco-catolic de Oradea, Ioan Suciu († 27 iunie 1953) Administrator apostolic al Arhidiecezei de Fagaras si Alba Iulia, Tit Liviu Chinezu († 15 ianuarie 1955) episcop auxiliar de Fagaras si Alba Iulia si Fericitul Anton Durcovici (†10 decembrie 1951), episcop romano-catolic de Iasi.
Duminica alaturi de Preasfintia Sa Virgil au celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, ocazie la care 30 de copii au primit Prima Sfânta Împartasanie solemna, dupa care a efectuat vizita în Parohia Domanesti la parintele Cristian Veres.
Luni 11 mai, Monseniorul Spiteris a vizitat Parohia Schimbarea la Fata din Cartierul Velenta, Centrul Social Caritas „Maria Rosa”, Liceul Don Orione si Parohia Tuturor Sfintilor, Mânastirea Franciscana Maica Domnului si Liceul Iuliu Maniu.