„Sâmbata, 14 noiembrie 2009, a avut loc în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea editia a IV-a a Concertului de Muzica Sacra „Francisc Hubic”.
În debutul concertului, Corala „Francisc Hubic” dirijata de dna. Irinel Bajenaru Oros, a prezentat piesele: „Doamne, buzele mele”, de Gavriil Musicescu, „Trupul lui Cristos” de Francisc Hubic si „Laudate Dominum” de W. A. Mozart. Au urmat dupa cum urmeaza: – Corul „Te laudamus” al Parohiei Greco-Catolice din Simleu-Silvaniei, dirijat de ing. Ioan Chiorean, cu piesele „O floare”, de Francisc Hubic, „Te slavesc”, de J.R. Bota, „Te Deum Laudamus” de Marius Cuteanu;
– Corul Parohiei „Sfânta Familie” din Zalau, dirijat de prof. Grigore Grigorut, cu piesele „Cuvine-se cu adevarat” de Francisc Hubic, „Nu mai sunt cuvinte”, aranjament de Grigore Grigorut, „Maica pururea Fecioara”, din colectia lui Timotei Popovici;
– Asociatia Corala „Ioan Busita” a Parohiei Greco-Catolice din Beius, dirijata de dl. Constantin Sava, care a prezentat piesele „Ridica-voi ochii mei la cer” de Marius Cuteanu, „Floricica” de Francisc Hubic si „Aleluia” de Hendel.
În continuare, Corul Bisericii cu Luna din Oradea si Corul de camera „Psalmodia Varadiensis” al Facultatii de Teologie Ortodoxa, dirijate de pr. Mihai Brie au prezentat piesele „Tatal nostru” de Ciprian Porumbescu, „Ce va vom numi” de Ioan Brie, „Rugaciune” de E. Mehul, „Miluieste-ma Dumnezeule” de G. Cucu, „La Betleem” de Constantin Dragusin si „Mare esti Doamne” de I. Cârstoiu.
Corul „Buna Vestire” a Colegiului Sfânta Familie, dirijat de prof. Radu Muresan, a prezentat piesele „Canticorum jubilo” de Hendel, „Nitida Stella” de Gemmani si „O Maicuta Sfânta”, armonizare de Valentin Timaru.
Corul Facultatii de Muzica din Oradea a prezentat piesele „Vesperae pro Festo Sancti Innocentium” de Haydn si „Dixit Dominus”. Au urmat piesele „Aleluia” de R. Thomson, „Rugaciune” de T. Jarda si „Mica piesa pentru pian” de Francisc Hubic.
În încheiere, Corul si Orchestra Facultatii de Muzica au prezentat „Liturghia Sfântului Ioan Gura de Aur în Re major” de Francisc Hubic, dirijata de Tudor Ciupeiu.
Toti participantii au primit din partea Preasfintiei Sale Virgil Bercea diplome de excelenta pentru participarea la acest eveniment. De asemenea, prin colaborarea cu Facultatea de Muzica din Oradea, s-a reusit publicarea unei noi Liturghii a parintelui Francis Hubic, si anume Liturghia Sfântului Ioan Gura de Aur în Sol major pentru cor mixt. Se doreste pe viitor, ca întreaga opera a marelui compozitor sa fie pusa în valoare.