„Dupa o lunga si grea suferinta parintele Coriolan Buzasiu a trecut la Domnul pe data de 09.11.2009. Slujba de înmormântarea a avut loc miercuri 11.11.2009 în catedrala Sfântul Nicolae din Oradea si a fost celebrata de catre Preasfintitul Virgil Bercea alaturi de un sobor de preoti.
În cuvântul sau, Preasfintia Sa a afirmat: „Suntem la catafalcul celui care a fost parintele Coriolan Buzasiu, care astazi s-a întors la casa Tatalui mai devreme decât ne-am fi asteptat. Parintele Coriolan a fost cu vreme si fara vreme la Capela Seminarului pentru a spovedi, pentru a celebra Sfânta Liturghie, daruindu-se fara rezerve seminaristilor. Domnul ne deschide calea spre mântuire. În suferinta, iubitul nostru parinte s-a identificat cu Hristos. Astazi parintele Coriolan culege ceea ce a sadit, culege viata vesnica.”
Parintele Coriolan s-a nascut pe data de 12 august 1940 în localitatea Balc, jud. Bihor, din parintii preot Gavril si Margareta. În anul 1953 familia s-a stabilit la Oradea. Aici, în anul 1957, parintele a absolvit Liceul Emanuil Gojdu.
Datorita regimului comunist parintele Coriolan nu a putut urma cursurile facultatii de drept sau de istorie, asa cum si-ar fi dorit. A fost nevoit sa urmeze Scoala Tehnica de Chimie din Copsa Mica, iar apoi cursurile Institutului Politehnic Traian Vuia din Timisoara – Facultatea de Constructii. Dupa finalizarea studiilor a fost angajat ca inginer în cadrul Sectiei de Drumuri Poduri Nationale din Oradea, institutie pe care a ajuns sa o coordoneze pâna la pensionarea din anul 1997.
În anul 1971 s-a casatorit cu Angela, având doua fete, Alina si Pia.
Dupa reintrarea în legalitate a Bisericii a urmat cursurile teologice cu profesorii din cadrul Institutului Teologie Greco-Catolic din Oradea. În anul 1992 a fost hirotinit preot de catre Preasfintitul Vasile Hossu. Începând cu anul 1997 a fost numit ca parinte spiritual în cadrul Institutului Teologic. Activitatea deosebita a parintelui Coriolan a fost curmata pe data de 04.04.2009 din pricina unui accident nefast. A urmat o perioada de 7 luni de suferinte, pâna în data de 09.11.2009, când Domnul l-a chemat la cele vesnice.
Generatii întregi de absolventi ai Institutului Teologic din Oradea îsi vor aminti de parintele Coriolan Buzasiu ca de un parinte spiritual emblematic.
Dumnezeu sa îl odihneasca si cu dreptii sa îl numere.