„Marti 28 octombrie a avut loc simpozionul Andrei Muresanu în istoria poporului roman, organizat cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la moartea marelui poet greco-catolic.
Simpozionul a fost organizat de Episcopia Greco-Catolica de Oradea, Asociatia Episcop Vasile Aftenie, Scoala Generala Andrei Muresanu si Consiliul Judetean Bihor. Locatia aleasa a fost chiar institutia scolara care poarta numele poetului.
Manifestarea a fost deschisa prin intonarea imnului si un moment literar artistic pregatit de elevii scolii.
A urmat cuvântul Preasfintitului Virgil Bercea care a mentionat necesitatea omagierii marilor personalitati ale bisericii noastre, care si-au adus aportul la pastrarea identitatii nationale a poporului roman.
Directorul institutiei, domnul Gheorghe Lazar Erdeli a mentionat rolul lui Andrei Muresanu în istoria poporului roman si modul în care institutia a primit numele poetului.
Între lucrarile prezentate amintim: Cântece de rasunet ale românilor, autor Constantin Malinas si Imnul si stema românilor, autor Corneliu Craciun.
Au mai luat cuvântul d-na Ligia Mirisan, Directorul Directiei de Cultura a Judetului Bihor, si dl. Gheorghe Carp, Viceprimarul Oradiei.
În încheiere un grup de studenti a prezentat un moment muzical.