„Sesiunea de primavara din acest an a Conferintei episcopilor catolici din România (CER) se va deschide sâmbata, 11 mai 2013, cu un pelerinaj la „Cimitirul saracilor” de la Sighet, si se va încheia marti, 14 mai a.c., lucrarile desfasurându-se la Baia Mare, gazduite de Eparhia greco-catolica de Maramures.
Episcopii romano-catolici si greco-catolici din România, precum si nuntiul apostolic în România E.S. Francisco-Javier Lozano vor participa sâmbata, 11 mai 2013, alaturi de pelerini din întreaga tara, la traditionalul pelerinaj la „Cimitirul saracilor” unde odihnesc, printre atâtea morminte anonime, si ramasitele pamântesti ale episcopilor catolici care si-au dat viata pentru credinta în închisoarea de la Sighet în timpul prigoanei comuniste: Valeriu Traian Frentiu, episcop greco-catolic de Oradea; Ioan Suciu, episcop greco-catolic, Administrator Apostolic al Arhidiecezei de Alba Iulia si Fagaras; Tit Liviu Chinezu, episcop greco-catolic; Anton Durcovici, episcop romano-catolic de Iasi. Pelerinajul va începe cu o procesiune de la Muzeul Memorial Sighet (ora 9.00) înspre „Cimitirul Saracilor”, si va culmina cu celebrarea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii la cimitir (ora 10.30).
În cadrul lucrarilor sesiunii de primavara a CER episcopii vor aborda teme din viata Bisericii, si vor discuta despre initiative si probleme pastorale si sociale, si evenimente ocazionate de Anul Credintei. De asemenea, vor stabili data urmatoarei sesiuni de lucru a Conferintei, care va avea loc în toamna, si, conform statului, vor alege presedintele CER pentru urmatorii trei ani.
Conferinta Episcopilor din România îi reuneste pe toti episcopii romano-catolici si greco-catolici din România si exprima unitatea Bisericii locale si uniunea intima cu urmasul lui Petru, Sfântul Parinte.