„În al optulea an consecutiv, în zilele de 23-24 octombrie, a.c., a avut loc la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea „Rozarul de 24 de ore”. Asociatiile si grupurile de rugaciune din Oradea au fost invitate la „Rozarul Caritatii”, tema rugaciunii din acest an. Au raspuns invitatiei: Copiii claselor I-IV ai Liceului Greco-Catolic din Oradea; Copiii claselor V-XII ai Liceului Greco-Catolic din Oradea; Oratoriul „Maria Imaculata” de la Parohia „Sfântul Nicolae”; Asociatia „Reuniunea Mariana” si Asociatia „Vârsta a Treia”; Grupul „Alegria” de la Manastirea „Maica Domnului”;Asociatia Generala a Românilor Uniti (AGRU); Studentii teologi de la Seminarul „Sfintii Trei Ierarhi” si Studentii de la Colegiul “Sfânta Familie”; Asociatia Tertiarilor Franciscani, Grupul de rugaciune „Preasfânta Inima a lui Isus” si Grupul „Rozarul viu”; Asociatia Tineretului Român Unit (ASTRU); Credinciosii parohiei „Sfântul Gheorghe”; Asociatia „Cercetasii Români Uniti”, în ordinea asigurarii rugaciunii continue de 24 de ore. Credinciosii care au dorit sa se alature acestei rugaciuni continue au putut sa o faca în orice moment, în arcul celor 24 de ore, la Biserica „Sfântul Gheorghe”, în parohie sau în familie.
Tema rugaciunii din acest an nu a fost aleasa întâmplator. Daca în anii precedenti ne-am rugat pentru episcopii martiri, redobândirea bisericilor, pentru viata, familie, mame, unitate în diversitate, preoti, anul acesta, Anul European de lupta împotriva saraciei si a excluziunii sociale, ne-am rugat în primul rând pentru toti acei saraci care traiesc sub limita existentei pentru ca ei sa poata avea puterea sa-si gaseasca drumul de iesire din saracia în care se zbat. În al doilea rând ne-am rugat pentru autoritatile civile pentru ca ele sa gaseasca instrumentele si mijloacele necesare pentru a ajuta aceste persoane sa-si gaseasca un loc de munca si conditii de trai corespunzatoare demnitatii unui om. În al treilea rând, dar nu si ultimul, ne-am rugat pentru iesirea din saracia spirituala si morala în care ne aflam cu totii, mai mult sau mai putin.
Cuvintele Sfântului Parinte Papa Benedict al XVI-lea de a ne ruga si a face fapte bune l-am transmis si noi tuturor participantilor la acest moment de rugaciune, îndemnându-i sa se întoarca acasa, sa-si traiasca credinta prin acel „Da” si sa faca fapte bune.