Miercuri 11 noiembrie 2021, în Bobota Sălajului, a fost din nou comemorat, cel ce reprezintă nu numai simbolul acestei localități, ci și cel ce și-a pus o puternică amprentă, atât asupra modului de a se face politică în România, cât și a felului în care și-a urmat și asumat credința și vocația.

Cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, chiar dacă perioada în care ne aflăm nu a permis organizarea evenimentului cu un număr mare de participanți, am avut totuși în mijlocul nostru reprezentanți ai oficialităților locale și județene, precum și ai Bisericii Greco-Catolice.

În deschiderea evenimentului, a fost oficiată Liturghia în capela greco-catolică, avându-l ca celebrant principal pe Părintele protopop al Șimleului, Nicolae Bodea, concelebranți fiind Pr. Cristian Borz de la Bădăcin și Pr. Orest Nichita, paroh al comunității locale din Bobota.

După Sf. Liturghie, ne-am deplasat la monumentul închinat Seniorului Coposu, aflat în fața Complexului Șincai-Coposu, din Bobota, unde a avut loc comemorarea propriu-zisă.

Mai întâi s-a oficiat un parastas de comemorare, celebrat de către cei trei preoți menționați, după care a urmat depunerea de coroane de flori la monumentul închinat lui Corneliu Coposu, din partea Consiliului Județean Sălaj, a Primăriei Bobota, a Inspectoratului Școlar județean și a Școlii din Bobota, precum și din partea Bisericii Greco-Catolice.

În continuare, au avut loc câteva alocuțiuni din partea participanților, luând cuvântul pr. Protopop Bodea Nicolae, apoi Dl. Marin Pop, de la Muzeul județean Sălaj, autorul monografiei localității Bobota și Dl. Paul Maghiu, Administrator Public al Județului Sălaj.

Ne-am bucurat să-l avem în mijlocul nostru și pe dl. primar al Bobotei, Dorin Gorgan, care ne-a asigurat de sprijinul său pentru ca aceste acțiuni, nu numai să continue, dar și să-și recapete amploarea avută în anii trecuți.

Chiar dacă au existat și în acest an impedimente generate de situația pandemică în care ne aflăm, s-a reușit totuși   a se menține vie memoria Seniorului, în localitatea care a devenit cunoscută în întreaga țară, datorită personalității sale marcante.

Pr. Orest Nichita