Eminența Voastră,

Atacurile de ieri seară din Viena ne-au întristat și înspăimântat în același timp. Sunt îndurerat pentru victime și familiile lor și îndurerat pentru întregul oraș Viena, care trece printr-o perioadă atât de dificilă de încercare și suferință. Ne-am speriat pentru că am cunoscut orașul Viena ca pe un loc primitor, de mare deschidere, de cultură și pace.

Vedem pe tot continentul european o creștere a urii și a violenței împotriva valorilor care au făcut o Europa mare. Viena a dat întotdeauna un exemplu de toleranță și respect față de toate popoarele, Viena a dat cultură și artă continentului nostru, Viena a fost întotdeauna cu brațele deschise și a știut să fie aproape de toată lumea iar astăzi o vedem amenințată, îndurerată și înspăimântată.

Vă suntem foarte apropiați Eminența Voastră, de voi și de toți oamenii din Viena, de poporul austriac și de toți cei care trebuie să restabilească ordinea. Ne rugăm ca Domnul să binecuvânteze orașul Viena, pentru ca pacea să se întoarcă, siguranța să fie garantată pentru toți,  buna conviețuire să fie garantată tuturor, astfel încât durerea și încercările să treacă.

Curaj și putere, speranță și iertare, credință și tenacitate pentru a cultiva valorile care sunt viața! Fie ca Maica Domnului să vă protejeze mereu! 

 

În unire de rugăciune și prietenie,

+ Virgil  Bercea

   Episcop