„Am simțit cum muzica respiră, trăiește… Jurații noștri s-au simțit ca la un spectacol ascultându-l pe Ovidiu Lazăr”, au anunțat coordonatorii emisiunii-concurs.

Orădeanul Ovidiu Lazăr a impresionat juriul emisiunii-concurs „SuperStar”, difuzată vineri seara de Pro Tv. Tânărul a interpretat (vocal și la pian) piesa „When I was your man” din repertoriul lui Bruno Mars.

Feedback-ul celor patru jurați – Smiley, solistul trupei Carla’s Dreams, Marius Moga și Raluka – a fost unul foarte bun.

E greu să cânți Bruno Mars, pentru că omul are patru plămâni … Nu toți avem patru plâmâni și, dintre concurenții care au interpretat piesa aceasta, unii au avut doar unul, alții nici nu știu cum respiră”, a spus compozitorul Marius Moga, imediat după momentul tânărului de 27 de ani.

Și solistul trupei Carla’s Dreams a fost cucerit de vocea și de atitudinea lui Ovidiu Lazăr. În opinia sa, interpretarea lui Ovi l-a făcut să simtă cum „muzica respiră, trăiește și se bucură”.

„Muzica în sine nu este nici vie, nici moartă. Ea pur și simplu: este! Sunt unii care o omoară, o fac din plastic, adaugă niște sclipici pe acolo și stă împăiată cu toate notele. Nu contează ce piesă! Și sunt oameni care o fac vie. Eu am simțit-o cum respiră, cum trăiește și cum se bucură că este cântată de tine. I-ai făcut ziua frumoasă acestei piese. Îți mulțumesc în numele ei”, a spus solistul Carla’s Dreams.

Voce unică

Și Smiley a apreciat că vocea lui Ovidiu Lazăr este unică, iar interpretarea sa l-a făcut să se simtă ca la un spectacol bun, l-a introdus într-o poveste…

„În general, muzica dacă trăiește, cum spune Carlas, spune o poveste. Și cei care reușesc să facă piesele să trăiască, sunt oamenii care știu să spună povești. Și, în seara aceasta, tu ai reușit să ne spui povestea aceasta. Chiar dacă ea e mai lungă în original, tu ai reușit să o faci un trailer de film. Dacă trailer-ul e făcut bine, înseamnă că oamenii vor veni la cinema să-l vadă. Mie mi-ai vândul filmul acesta. Vreau să văd tot filmul tău”, a afirmat Smiley.

„Eu sunt de acord, vreau să iau bilete, mergem la film împreună Smiley! Vreau să văd filmul, răspunsul meu este «da», clar și cuprinzător”, a completat solistul Carla’s Dreams.

Cu patru de „Da”, Ovidiu a trecut în etapa următoare a competiției, spre bucuria sa, a părinților și a preotului greco-catolic Paul Popa, care l-au însoțit și l-au încurajat din culise.

Studii la Milano

Ovidiu s-a născut într-o familie care iubește muzica. Tatăl său a cântat într-o trupă, iar bunicii săi, în corul bisericii.

Mi-am descoperit pasiunea pentru muzică încă de mic copil, atunci când, la petrecerile în familie, tatăl meu aducea chitara și cântam împreună cu el. Am început să iau cursuri de canto de la varsta de 8 ani și încă de atunci am știut că locul meu este pe scenă, a dezvăluit Ovidiu.

Premiile și trofeele la cele mai importante festivaluri de muzică din țară și din străinătate, la care a participat în calitate de elev al profesoarei Valeria Mișcuția de la Grupul Vivere, l-au făcut să realizeze că are un talent pe care trebuie să îl pună în valoare și să îl dăruiască și celorlalți. Astfel, după ce a absolvit Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, el și-a continuat studiile la Centro Professione Musica din Milano, Italia, unde a fost licențiat în Canto.

Ovidiu a fost membru al Corului „Fiat Lux” din Oradea și a participat la emisiunile televizate „Vocea României” și la „The Voice of Italy”.

Am învățat mult din aceste experiențe și m-au ajutat să înțeleg mai bine lumea showbiz-ului și piața muzicală din România. De-a lungul timpului am învățat că nu rezultatul sau atingerea scopului propus este cel mai important lucru, ci să mă bucur de parcursul până la acel obiectiv. Am decis să particip și eu la acest talent show pentru că este un format nou, mi s-a părut foarte interesant, iar mie îmi plac provocările, a mărturisit el.

Ovidiu Lazăr este în prezent președintele Asociației „Enjoy Music” de pe lângă Episcopia Greco-Catolică din Oradea.

La începutul acestei toamne, împreună cu organizația pe care o conduce, Ovidiu Lazăr a organizat un reușit festival internațional de muzică, jurizat de artiști renumiți din țară și din străinătate, între care Paula Seling, Monica Anghel, Luminița Anghel, Aurelian Temișan.

Sursa: bihon.ro – Crina Dobocan

Talentul extraordinar al lui Ovidiu a fost mereu însoțit de un bun-simț ieșit din comun și de o remarcabilă modestie, neuitând, nici de această dată, să mulțumească și să le fie recunoscător celor care l-au ajutat pe acest drum al muzicii: Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, Preasfințitului Virgil Bercea, Părintelui Popa Paul, precum și tuturor profesorilor și formatorilor.

Mulțumim, Ovidiu Lazăr!

Biroul de Presă