Universitatea „Babes Bolyai”, prin Facultatea de Teologie Greco-Catolică, a conferit titlul de Doctor Honoris Causa Eminenței Sale Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale de la Vatican și Mare Cancelar al Institutului Pontifical Oriental din Roma, ca o recunoaștere a unei personalități internaționale și a unui partener al UBB.

Eminența Sa a transmis, din partea Vaticanului, către rectorul UBB și comunitatea academică a UBB „Medaglia Pontificia” și o reproducere oficială a „Papiro Bodmer VIII (Beati Petri Apostoli Epistulae)” conservată în Biblioteca Apostolică din Vatican.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a afirmat în cadrul ceremoniei de acordare a titlului că „acum, comunitatea UBB este mai puternică în spirit și în personalitate. Știința și religia trebuie să-și dea mâna împotriva obscurantismului modern. Cei care înțeleg cu adevărat știința nu se tem de teologie/religie, iar cei care înțeleg cu adevărat teologia/religia nu se tem de știință. Să mergem așadar împreună pentru a face bine în lume!”.

Prelegerea Eminenței Sale Cardinalul Leonardo Sandri poate fi vizionată accesând linkul https://fb.watch/doDAKY9bPE/

Sursa: UBB Cluj

Episcopia Greco-Catolică de Oradea este reprezentată de către Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, părintii vicari, profesori ai Facultății de Teologie,  Departamentul Oradea, părintele rector și seminariștii Seminarului Teologic.