În Duminica de dinaintea Înălțării Sfintei Crucii, ieri 12 septembrie, Părintele Antoniu Chifor, vicarul cu preoții al Eparhiei de Oradea, a celebrat Sfânta Liturghie, alături de Părintele paroh Marcel Sas, în Parohia greco-catolică Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, din localitatea Silvaș, Protopopiatul Tășnad, județul Satu Mare.

Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a transmis un mesaj de încurajare pentru mica dar inimoasa comunitate din Silvaș, împreună cu binecuvântarea sa arhierească.

În omilia pe care a ținut-o, părintele vicar a vorbit despre dragostea imensă a lui Dumnezeu, care se vede prin cruce: Dumnezeu a iubit atât de mult lumea, încât și-a dat singurul fiu, pentru ca oricine crede în el să nu moară, ci să aibă viața veșnică. Să nu ne temem să vorbim despre Cruce. Să nu ne rușinăm de Cruce. De la înălțimea Crucii, Isus vorbește oamenilor care suferă, celor care nu mai știu ce înseamnă cuvântul „dragoste”, celor care nu mai au speranță.

Dumnezeu este iubit, adorat și slujit, pentru că Dumnezeu este Iubire. Sfântul Ioan al Crucii scria: „Puneți iubirea acolo unde nu există și o veți găsi”. Și acest lucru este adevărat, pentru că așa face Dumnezeu tot timpul și a făcut-o inclusiv pe cruce.

Să trăim sacramentul iubirii care este Euharistia, întrucât ne dăruiește darul iubirii lui Dumnezeu făcut trup. Euharistia ne face să participăm la focul care arde în Inima lui Isus, ne modelează astfel încât să putem iubi cu aceeași Iubire cu care suntem iubiți.

Biroul de Presă