„Familia este inima unei societăţi în această societate modernă, în care informaţia circulă în sutimi de secundă iar omul explorează universul, se remarcă totuşi o decadenţă morală accentuată, astfel încât tocmai familia creştină este atacată. Practic, acţiunile noastre, ori lipsa acestora, influenţează decisiv felul în care va arăta societatea copiilor de astăzi. Cu alte cuvinte viitorul depinde de noi”.

Nu este vorba despre o opţiune, ci de o responsabilitate, iar într-o familie, femeia are cea mai mare grijă de aceste aspecte”: a subliniat reprezentanta Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, doamna Laura Ologu, membru al Biroului Pastoral pentru Pastorația Adulților și Familiilor EGCO, la Ziua Mondială de Rugăciune pentru femeile Creștine 2019, inițiativă desfășurată în întreaga lume, în prima vineri a lunii martie. La Rugăciunea din acest an, au luat parte pe 01 martie a.c., la Oradea, reprezentantele a opt confesiuni creștine din oraș.

„Doamne, îți mulțumim pentru tot ceea ce faci pentru noi, iartă-ne pentru tot ceea nu am făcut bine și te rugăm ajută-ne ca, în pofida aparenţelor şi a capcanelor, să discernem binele de rău şi să facem ceea ce Tu aştepţi de la noi astfel încât Dreptatea Ta să dăinuiască! Se vorbeşte mult despre dreptate, fiecare crede în dreptatea sa, însă haideţi să nu ne lăsăm păcăliţi, să nu-l osândim pe fratele nostru, să ne străduim să vedem binele prezent în orice frate, fiindcă aproapele nostru nu este doar cel care ne place. Haideţi mai bine să luptăm pentru Dreptatea lui Dumnezeu!”, a spus reprezentanta EGCO, la momentul rugăciunilor libere ale participantelor.

Un gând special al participantei greco-catolice a fost îndreptat către generațiile viitoare: „Ajută-ne, Doamne, să putem lăsa copiilor noştri o ancoră de stabilitate de care să se poată agăţa în acest iureş nesănătos care bântuie societatea de astăzi şi încearcă să spulbere tot ceea ce se bazează pe valori morale

şi creştine. Iar pentru a construi o lume nouă, este nevoie de unitate, fiindcă prin ură şi dezbinare nu se poate construi. Ajută-ne, Doamne, să putem trăi în pace, fiindcă nu există o cale pentru pace, ci Pacea este calea!”.