Cu ocazia hramului Parohiei Nașterea Maicii Domnului din comuna Suplacu de Barcău, Părintele Antoniu Chifor, vicarul cu preoții al Eparhiei de Oradea, a celebrat Sfânta Liturghie, miercuri 8 septembrie, în comunitatea din localitate, alături de Părintele paroh Alin Orțan.

În acest an s-au împlinit douăzeci de ani de la sfințirea bisericii, ocazie cu care părintele paroh, împreună cu credincioșii din parohie, au realizat lucrări de restaurare a întregii biserici. Astfel, după Sfânta Liturghie, în curtea bisericii s-a organizat o expoziție de pictură, unde au fost expuse lucrările mai multor pictori din Marghita și Suplacul de Barcău, dintre care îi amintim pe Papp Gabor, Aniko Angyal Asloviciu, Rita Bădăcean și Dana Orțan. De organizarea acestei expoziții s-a ocupat Doamna preoteasă Dana Orțan. În seara zilei, preoții din Protopopiatul Marghita au celebrat Paraclisul Maicii Domnului și Maslul de obște.

În omilia din cadrul Sfintei Liturghii, Părintele vicar, vorbind despre Sfânta Fecioară, a subliniat că: destinul Fecioarei Maria este gloria lui Dumnezeu. Maria este binecuvântată pentru că este coerentă. Există o armonie în viața ei, o unitate între dorințele, între cuvintele, faptele, deciziile și convingerile sale. Această carismă, această soliditate interioară a Sfintei Fecioare Maria, îi face pe cei care stau în preajma ei să se simtă bine, să se simtă liberi, în siguranță și în pace. Ea știe că viața este un dar primit de la Dumnezeu. E plină de recunoștință și astfel devine un apostol al libertății și al dreptății, începând de la nașterea Sa până la ridicarea Ei cu trupul și sufletul la cer.

În finalul celebrării, Părintele Antoniu a transmis salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Biroul de Presă