Duminică 4 iulie, în cea dea doua duminică după marele praznic al Coborârii Spiritului Sfânt, în duminica Chemării primilor Apostolilor, Sfânta Liturghie din Parohia Sfântul Apostol Andrei din Carei a fost un moment unic pentru nouă copii, deoarece în cadrul sfintei Liturghii, s-au învrednicit a primi pentru prima oară pe Isus  în sufletele lor prin Taina Sfintei Împărtășanii, după ce, cu o zi înainte s-au învrednicit de un alt sacrament, cel al spovezii.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Pr. Lucian Constantin Cocirova, cel care s-a și  ocupat de pregătirea copiilor pentru acest moment unic. Alături de preotul celebrant, a mai slujit și ipodiaconul Istvan Deak.

În cuvântul de învățătură, părintele Lucian a subliniat importanța modului în care omul ia atitudine la chemarea pe care Dumnezeu i-o face fiecăruia dintre noi în anumite momente și situații din viața noastră, făcând apoi o legătură cu momentul festiv, asemănând evenimentul primei împărtășanii a celor nouă copii ca un moment de reper în viața lor, un moment în care au auzit chemarea de a se uni cu Isus, începînd astfel o nouă etapă a vieții lor, o etapă în care îl vor avea alături în sufletele lor pe Isus Euharisticul.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, copiii au primit în dar o diplomă, un rozar și o carte de rugăciuni, în amintirea acestui moment unic și important din viața lor.

Biroul de Presă