Pr. dr. Cristian BĂLĂNEAN –  Spovada: o poartă mereu deschisă spre cer. Compendiu doctrinar, istorico-liturgic, canonic și spiritual

În data de 17 decembrie a.c., în sala de conferințe a Casei de Cultură din Marghita, în prezența unui public numeros, a fost găzduit un eveniment editorial în deplină consonanță cu spiritul iertării ce domină Sărbătoarea Crăciunului: apariția cărții părintelui dr. Cristian Bălănean –  Spovada: o poartă mereu deschisă spre cer. Compendiu doctrinar, istorico-liturgic, canonic și spiritual.

După rugăciunea Tatăl Nostru, părintele paroh Liț-Demian Gheorghe a făcut o trecere în revistă a lucrărilor publicate de pr. Cristian Bălănean, urmând, apoi,  prezentarea celor care au făcut recenzia cărții, respectiv a doamnei Carmen Potra, titulara unui doctorat recent în teologie morală la Universitatea din București, teza avându-l coordonator pe ÎPS  dr Ioan Robu, și a părintelui Florin Mărincean, din Parohia Greco-Catolică „Sfânta Treime” Șimleul Silvaniei, cel care a semnat și Prefața cărții.

În cuvântul său, doamna doctor Carmen Potra s-a referit, cu precădere, la aspectele morale ale Tainei Spovedaniei și la specificul sacramental al acesteia, în raport cu alte remedii de tip psihologic. La rândul său, părintele Florin Mărincean a oferit o mărturie personală a importanței spovezii în viața sa și a insistat pe dimensiunea spirituală a Sacramentului Reconcilierii, dar și pe unele probleme de ordin istoric. În final, autorul cărții a oferit o serie de detalii privitoare la motivația publicării unei astfel de lucrări, printre care simbolistica porții din Anul Milostivirii Divine (2016) a ocupat locul central, subliniind și caracterul multiconfesional al cărții.

În pragul Sărbătorilor de Iarnă (Crăciun, Anul Nou și Bobotează), vă recomandăm cu multă căldură această carte! Lăudat să fie Isus și Maria!

Lia Mierea – Reuniunea Mariană

Parohia Greco-Catolică din Marghita