Inspirați de cuvintele autorului Scrisorii către Evrei: „Amintiți-vă de conducătorii voștri care v-au vorbit despre cuvântul lui Dumnezeu și, considerând împlinirea vieții lor, imitați credința lor!“ (Ev 13,7),  începând de anul trecut, Provincia „Sf. Iosif, soțul Preasfintei Fecioare Maria” a Fraților Minori Conventuali din România a început să sărbătorească cu mare bucurie 125 de ani de la înființarea ei canonică (act care a avut loc pe 26 iulie 1895), în parohiile păstorite în întreaga țară, ocazie cu care s-a amintit lunga și intensa activitate a fraților franciscani în toți acești ani.

Evenimentul de încheiere a itinerariului celebrativ al Jubileului celor 125 de ani de la înființarea canonică a Provinciei Franciscane Conventuale va avea loc în comunitatea parohială din Hălăucești, luni, 26 iulie 2021, orele 11.00, în cadrul Sfintei Liturghii pontificale prezidată de E.S. Miguel Maury Buendía, Nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, în prezența ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași, PS Virgil Bercea, Episcop Greco-Catolic de Oradea, împreună cu Pr. Carlos Alberto Trovarelli, Ministrul General OFMConv, Pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministrul Provincial OFMConv, cu toți preoții, frații și persoanele consacrate ce vor onora invitația.

De aceea, invităm clerul diecezei de Iași, toți frații franciscani conventuali și persoanele consacrate din toate celelalte Ordine, Institute și Congregații, pentru ca împreună să mulțumim Domnului pentru binefacerile și ocrotirea adusă poporului credincios prin slujirea și activitatea fraților franciscani pe aceste meleaguri.

Vă așteptăm cu bucurie!

Fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu,
Ministru provincial