Papa Francisc s-a întâlnit marți cu copiii din secția de oncologie a spitalului din Roma unde se recuperează după operația de colon. Biroul de presă al Sfântului Scaun a declarat pe 13 iulie că Sfântul Părinte a vizitat Departamentul de Oncologie Pediatrică, de la etajul 10 al Spitalului Gemelli din Roma, spital unde se află internat în prezent. Biroul de presă a distribuit fotografii cu Pontiful plimbându-se prin secție spre bucuria cadrelor medicale, binecuvântând copii aflați în tratament.

Papa a fost internat pe 4 iulie pentru o operație de ameliorare a stricturii severe a colonului cauzată de diverticulită. Operația de trei ore a inclus îndepărtarea unei părți a colonului. Pe 12 iulie Vaticanul a confirmat că Sfântul Părinte, în vârstă de 84 de ani, va rămâne la Spitalul Gemelli din Roma „încă câteva zile” înainte de a fi externat, „pentru a optimiza terapia medicală și de reabilitare”. Papa este găzduit într-o aripă rezervată pentru urgențe medicale papale, în același loc în care Sf. Papă Ioan Paul al II-lea a stat pentru tratament medical în diferite momente ale pontificatului său. În timpul spitalizării sale, Pontiful a schimbat mesaje cu tinerii pacienți din secțiile de oncologie pediatrică din apropiere și din secțiile de neurochirurgie pentru copii.

Tinerii bolnavi de cancer s-au alăturat Papei Francisc în timp ce recita Angelus-ul duminical, de la un balcon de la etajul 10, pe 11 iulie, în prima sa ieșire publică de după operație. „Dintre mulți pacienți pe care [Papa Francisc] i-a întâlnit în aceste zile, el i-a avut în special în gând pe cei care stau la pat și nu se pot întoarce acasă: ‘Fie ca aceștia să trăiască această perioadă ca pe o oportunitate, chiar dacă experimentează durere, pentru a se deschide cu tandrețe față de frații sau surorile bolnavi din patul alăturat, cu care împărtășesc aceeași fragilitate umană”, a declarat un purtător de cuvânt al Vaticanului la 13 iulie.

Sursa: www.catholica.ro