„Viata comunitara a seminaristilor oradeni a început duminica, 25 septembrie când, întreaga comunitate a trait o experienta deosebita de munca renovând si reamenajând unele spatii din seminar, implicit Capela „Sfintii Trei Ierarhi”, dar si unele momente spirituale si de împartasire a experientelor estive ale fiecaruia.
Daca prima parte a saptamânii a fost dedicata muncii fizice, în a doua parte am avut placerea de a-l avea în mijlocul nostru pe parintele Florin Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan din Iasi. În meditatiile parintelui, sarea pamântului si lumina lumii ne-au fost date ca puncte de reper, identificându-ne de multe ori cu ele. Anumite întrebari si raspunsuri asupra vocatiei noastre cu siguranta au aparut, iar pentru acest lucru îi multumim din suflet parintelui Florin.
Sâmbata dimineata am plecat cu totii în parohia Holod unde parintele paroh Ioan Tatar ne-a asteptat cu bratele deschise. A fost o zi de recreere si de împartasire fraterna care s-a terminat cu o relatare splendida a parintelui paroh, asupra realitatilor din Biserica.
Multumim familiei parintelui Ioan Tatar, parintelui Sescu Florin-Petru, echipei de formatori si tuturor celor care au facut posibila aceasta experienta si, bineînteles, lui Dumnezeu.
„Speranta este visul omului treaz” spunea Aristotel; treji, cu speranta ca aceasta experienta ne va ajuta în viata personala, dar mai ales în viata comunitara unde binele comun trebuie sa primeze, cerem binecuvântarea Domnului asupra noastra si a tuturor!