„Să-ți deschizi mâna față de fratele tău, față de sărac și față de cel lipsit din țara ta.” (Deut.15,11)

 + Virgil Bercea
Episcop

Colectă specială

 

Dragi credincioși,
Caritas Eparhial Oradea a ales să rămână aproape de fiecare dintre cei deznădăjduiți, de cei sărmani, de cei AI NOȘTRI, împreună cu care am luptat în situații grele, am simțit împreună cu ei gustul neșansei și al dezamăgirii, frustrările eșecurilor repetate, dar și bucuria primilor pași spre revenire: individuală, personală, socială…

Sunt femei cu copii care au fost obligaţi să ajungă pe stradă, snopiţi în bătaie de soțul și tatăl lor – şi care nu au nici o legătură cu alcoolul, prostituţia sau alte nenorociri.

Sunt bătrâni alungaţi de copii, după ce au primit casele părinteşti, sau păcăliţi de vânătorii de case.

Sunt copii – orfani sau copii bătuţi sistematic de părinţi.
Sunt bărbați și femei care şi-au pierdut locul de muncă – apoi şi „dreptul” de soţ.
Sunt oameni evacuaţi din case.

Sunt oameni care, cândva, și-au pierdut nu doar actele, ci și identitatea, rătăcind astăzi pe drumuri care, de cele mai multe ori, duc spre nicăieri.

Sunt oameni care s-au salvat fugind din calea terorii care a năruit nu doar case, ci și speranțe, idealuri, destine. Timizi. Răbdători. Paşnici. Cu priviri goale, fără expresie. Trişti. Plângând. Tăcuţi. Resemnaţi. Cu privirile plecate, aşteptând o bucată de pâine. Unii chiar mor pe stradă pentru că societatea de azi consideră că nu din vina ei s-a întâmplat vreo nenorocire.

Aceștia sunt o parte dintre beneficiarii Asociației Caritas Eparhial Oradea și pe aceștia Vă invităm, anul acesta, să îi ajutăm.

Prin urmare, tasul din data de 12 noiembrie 2023 va fi predat, de fiecare parohie, Asociației Caritas Eparhial Oradea, în vederea susținerii semenilor noștri.

În numele acestora, invocăm binecuvântarea Cerului asupra voastră și a familiilor voastre!

Pr. Olimpiu TODOREAN
Președinte

_____________________________________________________

Donații se pot face și în contul:
RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902 Banca Transilvania
ASOCIAȚIA CARITAS EPARHIAL ORADEA
RO 170 85 486
Sau cu cardul pe www.caritaseparhial.ro