Chiar dacă Ziua Mondială a Tinerilor a fost reprogramată pentru anul 2023, astăzi a avut loc lansarea oficială a imnului dedicat Zilei Mondiale a Tinerilor.

Versurile imnului evoca bucuria care vine de la aceste întâlniri precum și bucuria care vine de la Isus. Imnul a fost selectat în urma unui concurs național cu peste 100 de participanți. Organizatorii concursului au provocat participanții să creeze un cântec în care să fie reflectată tema ZMT 2023, obiectivele Zilei Mondiale a Tineretului, în special evanghelizarea și cultura portugheză. Tema ZMT Lisabona 2023, este „Maria s-a ridicat și a plecat în grabă”, un verset preluat din Evanghelia Sfântului Luca care descrie vizita Mariei la verișoara ei.  

 

Muzica a fost compusă de profesorul Pedro Ferreira și versurile scrise de părintele João Paulo Vaz, un preot care folosește muzica ca mijloc de evanghelizare. Ambii provin din Dieceza Coimbra, în centrul Portugaliei.

Organizatorii lansează două versiuni ale melodiei. Unul este exclusiv în portugheză. Cealaltă, o versiune internațională, încorporează cinci limbi: portugheză, engleză, spaniolă, franceză și italiană.

Eugen IVUȚ