„Cu ocazia celebrarii Zilei Internationale a Voluntarilor, Caritas Eparhial Oradea a organizat Ziua Voluntarului Caritas, a 5-a editie, joi, 9 decembrie, 2010, în sala festiva a Liceului Greco-Catolic din Oradea. Asociatia se bucura de sprijinul a 150 de voluntari înscrisi în baza unui contract de voluntariat. Voluntarii au fost premiati pentru activitatea depusa în 2010.
La eveniment a fost prezent P.S. Virgil Bercea, Adina Patroc din partea ASCO, voluntari, precum si alte persoane care au dorit sa fie alaturi de voluntari. Evenimentul a fost transmis în direct pe internet de catre http://www.cristv.ro
În cadrul evenimentului au fost prezentate activitatile în care voluntarii s-au implicat în 2010 si pentru care vor fi premiati.
Premiul pentru Programul „O Masa Calda”. „O masa calda pentru cei saraci” este un serviciu prin care zilnic, 30 de persoane, beneficiaza gratuit de doua feluri de mâncare gatita si pâine. Rolul voluntarilor este de a distribui hrana calda, oferind, de asemenea, o vorba buna beneficiarilor.
Nominalizatii au fost: Bencheu Georgeta, Dat Liviu, Oprean Ligia, Burdas Ciprian, Papit Alin.Premiul s-a acordat voluntarului: Liviu Dat
Premiul pentru Programul „Bunul Samaritean”. Este un program prin care asiguram beneficiarilor îmbracaminte adecvata sezonului, Voluntarii din acest program efectueaza doua activitati. Prima se refera la selectarea si aranjarea îmbracamintei primite din donatii, iar a doua se refera la distribuirea propriu-zisa a acestora, o data pe saptamâna.
Nominalizatii au fost: Alina Banciu, Liviu Dat, Georgeta Finna, Melania Saracut, Timeea Szombati. Premiul s-a acordat voluntarei: Alina Banciu.
Premiul pentru Servicii de Îngrijire la Domiciuliu. În cadrul acestui serviciu voluntarii s-au implicat în coordonare si în vizite la domiciliu a beneficiarilor bolnavi si de cele mai multe ori imobilizati. Vizitele la domiciliu s-au concretizat în oferirea de sprijin pentru activitatile casnice si administrative, socializarea beneficiarilor si chiar oferirea unor servicii de specialitate. Premiul s-a acordat voluntarei: Voichita Vâscan.
Premiul Special acordat unei persoane care a sprijinit constant Centrul de Îngrijire la Domiciliu. Premiul s-a acordat voluntarei: dr. Narcisa Cizmas.
Premiul pentru Campania 2%. Directionarea unui procent de 2% din impozitul care a fost retinut de stat în anul precedent, pentru construirea unei case pentru persoanele vârstnice, Casa Frentiu. Cu ajutorul voluntarilor am reusit ca si în acest an sa atragem persoane care sa directioneze acest procent asociatiei noastre. Acestia au pregatit plicuri personalizate pe care le-au distribuit în oras alaturi de formularele 2%.
Nominalizatii au fost: Georgeta Finna, Alexandru Muresan. Premiul s-a acordat voluntarei: Georgeta Finna.
Premiul „Colecta de Craciun 2009”. Aceasta s-a desfasurat la un super-market din Municipiul Oradea, si de aceasta data voluntarii fiind foarte activi, implicându-se în distribuirea de fluturasi, colectarea alimentelor si primirea donatiilor.
Nominalizatii au fost: Cornelia Vesea, Levente Toth, Georgeta Finna, Radu Chirodea, Ioana Aciu. Premiul s-a acordat voluntarei: Cornelia Vesea.
Premiul „Colecta de Pasti 2010”. Ca si anii precedenti, voluntarii ne-au sprijinit la colecta de Pasti în trei dintre cele cinci biserici în care aceasta s-a desfasurat.
Nominalizatii au fost: Ioan Bodea, Alexandru Farc, Alina Banciu, Vlad Raita. Premiul s-a acordat voluntarului: Ioan Bodea.
Premiul pentru Strângere de Fonduri. Pe lânga cele trei activitati prezentate anterior si care se refera la strângerea de diferite fonduri, asociatia mai implica voluntari si în alte activitati de acest gen. În acest an ne referim la solicitari fata în fata, colecta stradala pentru rechizite, realizare de felicitari.
Nominalizatii au fost: Alexandru Muresan, Georgeta Finna. Premiul s-a acordat voluntarului: Alexandru Muresan.
Premiul pentru Activitate Economica. De-a lungul anului voluntarii s-au implicat si în activitatile croitoriei sau ale Librariei Gutenberg, activitati economice ce sprijina serviciile sociale ale asociatiei.
Nominalizatii au fost: Georgeta Bencheu, Roberta Anca. Premiul s-a acordat voluntarei: Roberta Anca.
Premiul „Prieteni pentru un Zâmbet”. Un program prin care voluntarii clovni realizeaza vizite la spitalul de copii din Oradea, aducând astfel un zâmbet pe buzele copiilor internati.
Nominalizatii au fost: Alexandru Farc, Laura Puscas. Premiul s-a acordat voluntarului: Alexandru Farc.
Premiul pentru Activitati Administrative. Traduceri, transport mobila de la donatar la beneficiar, completare baze de date, zugravit, curatenie sunt câteva din activitatile administrative prin care voluntarii ne-au ajutat si în acest an.
Nominalizatii au fost: Georgeta Finna, Alexandru Muresan, Mariana Muresan. Premiul s-a acordat voluntarei: Mariana Muresan.
Premiul Special acordat unui grup de persoane care ne-au sprijinit activitatea prin energia, timpul si resursele lor. Surorile Franciscane Misionare ale lui Cristos fac parte din grupul celor care sunt constant alaturi de noi în mod voluntar. Pentru aceasta le suntem multumitori si dorim sa le aratam un mic gest de apreciere. Premiul s-a acordat surorilor: Pier-Paola, Maria si Kasia.
Premiul special acordat unui grup de voluntari americani îsi ofera constant disponibilitatea de a ne sprijini în diferitele activitati. Premiul s-a acordat voluntarilor: John Gardiner si Stuart Johnsen.
Premiul pentru Disponibilitate. Acordat voluntarului care si-a manifestat constant dorinta de a participa la cât mai multe activitati si care si-a oferit disponibilitatea de a ne ajuta ori de câte ori avem nevoie. Premiul s-a acordat voluntarei: Timeea Szombati.
Premiul „Cel mai activ voluntar”. Este premiul oferit voluntarului care a cumulat cel mai mare numar de ore de voluntariat. Premiul s-a acordat voluntarului: Alexandru Muresan.
Premiul „Voluntarul Anului”. Bineînteles ca toti voluntarii sunt persoane deosebite care au ales ca, de buna voie, sa daruiasca din timpul si din energia lor pentru un scop bun. ,,Voluntarul anului” este un premiu pe care îl acordam în fiecare an unui voluntar care s-a evidentiat prin disponibilitate si implicare pe tot parcursul anului. Premiul s-a acordat voluntarei: Georgeta Finna.
Momentele artistice au fost asigurate de: Cvartetul de coarde „Re-belle” – Popa Teodorian, Costin Eva, Vulturar Vasile si Cocora Bogdan cu un recital de Alexander Glazunov din lucrarea intitulata „Nouvelle” si Wolfgang Amadeus Mozart – Divertisment.
Domnul Crisan Ionel este una din persoanele care a beneficiat direct de sprijinul voluntarilor. Prin cântecul, la fluier a doua colinde si o poezie recitata, dânsul a dorit sa le multumeasca voluntarilor, în numele tuturor persoanelor care au beneficiat de ajutor din partea lor.
Au mai cântat Csordas Brigitta si Alexandru Muresan: Concert pentru doua viori în re minor de Johan Sebastian Bach.
Un alt moment a fost oferit de trupa de teatru a Liceului „Lucian Blaga”, sub îndrumarea doamnei profesoare Sânziana Nesiu prin piesa „D-ale noastre”, un pamflet la situatia politica a tarii, cu scenariu original scris chiar de membrii trupei.
Ultimul moment artistic a fost oferit de cel mai tânar magician profesionist din România, campion international al magiei si cea mai tânara iluzionista din România: Eduard Malita si Bianca Onita.
Toti voluntarii prezenti au fost invitati pe scena pentru a le fi oferit un simbol al recunostintei asociatiei.