Duminică, 25 octombrie 2020, la Biserica Sfânta Familie din Zalău, 13 copii (6 băieți și 7 fete) l-au primit în inima lor, în mod solemn, pe Isus la Prima Împărtășanie.

Ei au fost pregătiți pentru acest moment deosebit de important din viața lor de creștini, de către Sora Cornelia din Congregația Sfintei Inimi a lui Isus, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Sora Cornelia i-a pregătit și îndrumat cu dăruire și pentru Prima Spovadă, care a avut loc în ziua premergătoare marelui eveniment, cu ajutorul preoților Ciprian Robotin și Marius Matei, iar copiii și familiile lor au mai avut parte de încă un moment important și anume de Liturghia explicată de către preoții Daniel Bertean și Marius Matei.

Sfânta Liturghie în cadrul căreia a avut loc Prima Împărtășanie a fost celebrată de preoții Valer Părău (protopopul Zalăului), Ciprian Robotin, Florin Mureșan și Vasile Aciu. Părintele Părău a fost foarte implicat în organizarea acestui eveniment înălțător. În Biserică au fost respectate toate măsurile de prevenire a răspândirii SARSCOV 2.

Au fost prezenți părinții emoționați ai micuților creștini și numeroși invitați. La sfârșitul Sfintei Liturghii, mamele și-au încredințat cei 13 copii Sfintei Fecioare, după care micuții au primit diplome și daruri din partea Surorilor Sfintei Inimi și a Parohiei.

Evenimentul a fost completat de corul de copii al bisericii, care, împreună cu predica părintelui Mureșan și împărtășirea copiilor, a adus lacrimi de emoție și fericire în  ochii credincioșilor.

Claudia Kerekes