„Dumnezeu să ne elibereze de această pandemie cumplită, banii pentru arme să fie folosiți pentru tratament”.

Ieri, 30 mai 2020, în fața Sfintei Fecioare din Grota de la Lourdes aflată în Grădinile Vaticanului, Papa Francisc s-a rugat Rozarul împreună cu întreaga lume, cu medicii, familiile, supraviețuitorii coronavirusului.

Dumnezeu să „intervină cu mâna Sa atotputernică pentru a ne elibera de această pandemie groaznică, pentru ca viața să-și poată relua în siguranță cursul zilnic”, iar Doamna noastră să atingă conștiințele conducătorilor, astfel încât sumele mari de bani folosite pentru creșterea și perfecționarea armamentelor să fie în schimb folosite pentru promovarea studiilor adecvate pentru a preveni catastrofele similare în viitor”.

În fața Grotei Lourdes din Grădinile Vaticanului, Papa Francisc a recitat Rozariu pentru stoparea pandemiei de Covid, concomitent cu 47 de sanctuare importante din Africa, Asia, America, Europa.

La finalul Sfântului Rozar, Papa a citit rugăciunea către Sfânta Fecioară scrisă pentru ocazie: „În situația dramatică actuală plină de suferințe și neliniști care înconjoară întreaga lume, ne adresăm Ție, Maica Domnului și Mama noastră, și căutăm refugiu sub protecția ta. O, Fecioară Maria, mângâie-i pe cei are își plâng morții, pe cei dragi pierduți, îngropați uneori într-un mod în care ne doare și sufletul”.