„Joi, 18 decembrie, Biserica Greco-Catolica din Valea lui Mihai a fost gazda colindatorilor veniti pentru a vesti Nasterea Domnului si Mântuitorului nostru Isus Hristos.
Corul de camera „Fiat Lux” din Oradea, sub dirijarea doamnei profesoare Antonia Monica Nica a sustinut un concert de colinde în biserica Parohiei Greco-Catolice din Valea lui Mihai. Evenimentul a debutat cu mult profesionalism, nelipsind însa ingredientul vital, sufletul. Pe vibratiile tinerelor voci angelice auditorul a fost purtat spre ieslea în care era asezat Pruncul divin. Credinciosii si colindatorii au format împreuna un grup de contemplatori, ai caror sentimente au exaltat chiar în calde si profunde lacrimi.
Parohul, parintele Zorel Zima în cuvântul sau a multumit acest mesaj de bucurie transmis prin colinde si a confirmat inspiratia alegerii numelui acestui cor: ei sunt si aduc lumina ca un tot unitar prin cânt, suflet si surâs. Aprecierea personala s-a întins si spre familia dirijoarei Nica, care în familie, dar, si prin pastoratia desfasurata de onorabilul parinte Nica, fost protopop de Marghita si ctitor al bisericii din cartierul Nufarul, a educat si favorizat crearea spirituala al corului, pornind de la nucleul format din copiii proprii si prietenii acestora.
Concertul a fost organizat de Asociatia Ave Miriam cu sustinerea Primariei orasului Valea lui Mihai, a Parohiei, respectiv ai altor binefacatori locali. Prin acest moment s-a încheiat si activitatea anuala a acestei asociatii care ofera moment cultural-spirituale întregii comunitati române locale si, chiar, tuturor cetatenilor urbei.