Marți, 29 septembrie 2020, a avut loc debutul festiv al noului an academic al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Departamentul Oradea. Cu o seară înainte a avut loc celebrarea Slujbei Vecerniei în Capela Seminarului, unde Preasfinția Sa a ținut o meditație studenților seminariști.

Evenimentul a început prin celebrarea Slujbei de Te Deum de către Preasfinția Sa Virgil Bercea, păstorul eparhiei noastre, Părintele Anton Cioba, rectorul Seminarului și Părintele Răzvan Vasile Iacob, vicar judecătoresc, rugăciunile fiind acompaniate de vocile seminariștilor orădeni, coordonați și dirijați de Maestrul Radu I. Mureșan. La festivitate au participat preoți, profesori, formatori, seminariști, și studenți, respectându-se toate măsurile de prevenție impuse de Guvernul României și de Ministerul Sănătății în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Preasfinția Sa Virgil, luând cuvântul, le-a transmis toate urările de bine studenților urându-le totodată și noilor studenți și seminariști succes în acest nou an academic, plin de haruri și binecuvântări. Ierarhul a amintit și de faptul că Seminarul reprezintă pentru cei care trăiesc în el pe lângă casă de rugăciune și de comuniune și casă de studiu. Pe lângă aceasta, Preasfinția Sa a vorbit și despre purtarea de grijă care în contextul pandemiei care trebuie să fie luată în seamă cu atât mai mult, întrucât dacă avem grijă de aproapele nostru, avem grijă și de noi înșine. Spre final păstorul eparhiei noastre ne-a încredințat Maicii Sfinte.

În continuare, a luat cuvântul directorul Departamentului Facultății noastre, lect. dr. Ionuț Popescu care a transmis un mesaj de încurajare și un îndemn studenților, fiecăruia în parte, de a depune efort personal în a se descoperi și redescoperi continuu, vorbind totodată convingător, că deși cursurile se vor desfășura în mare parte online, studiul, atât personal cât și comunitar nu trebuie să lipsească, spre final a mai amintit și despre faptul că profesorul este cel care prin pregătirea de care dispune are rol în a transmite mai departe cele învățate, sintetizând esențialul pentru o mai bună pricepere.

Cu ocazia începerii acestui an universitar, urăm studenților, seminariștilor, profesorilor, formatorilor, cât și tuturor acelora care au un rol în cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, succes, curaj și deschidere, un parcurs binecuvântat pe drumul formării intelectuale și spirituale în lumina harului lui Dumnezeu, însoțiți fiind mereu de Spiritul Sfânt!

Cristian Ciulea