„Marti 4 noiembrie 2014, Preasfintitul Virgil Bercea însotit de parintele vicar episcopal pentru preoti Antoniu Chifor, au facut o vizita în diverse parohii ale Eparhiei. În Parohia Marca la biserica în constructie s-au rugat împreuna cu parintele paroh Ionut Costas si parintele protopop Nicolae Bodea alaturi de câtiva credinciosi – în aceasta parohie se doreste acoperirea bisericii înaintea Sarbatorii Nasterii Domnului.
S-a vizitat apoi Parohia Chilioara împreuna cu parintele Vasile Pop si cu parintele protopop Valer Parau unde este în constructie casa parohiala iar apoi la biserica s-au rugat în fata grotei Maicii Domnului nou terminata, discutând apoi în biserica despre parohie si comunitatea locala.
La Parohia Bobota l-au vizitat pe noul paroh, parintele Cristian Biru împreuna cu care s-au rugat în Capela pentru binele comunitatii, discutând si despre problemele cu care se confrunta parintele în noua misiune.
Apoi s-a vizitat Parohia Supurul de Sus unde împreuna cu parintele Marius Crisan s-au discutat problemele referitor la situatia credinciosilor si a parohiei.
În Ardud s-au întâlnit cu parintele protopop Vasile Goje si s-au rugat în biserica apoi au plecat împreuna în Parohia Madaras unde s-au întâlnit cu parintele Sabin Cicsa si s-a discutat despre diverse probleme legate de pastoratia în aceasta localitate.
La Carei în dupamasa aceleiasi zile, împreuna cu parintele vicar foraneu Radu Filip, s-a vizitat capela mortuara în constructie si s-au rugat în biserica ,,Sfântul Andrei” apoi, împreuna cu parintele Cristian Vadas, s-a vizitat biserica greco-catolica de limba maghiara din oras care este la finalul lucrarilor de restaurare. Parintele vicar foraneu i-a însotit apoi la Capela Franciscana unde credinciosii se rugau Sfântul Rozar înainte de începerea Sfintei Liturghii iar cu parintele Cristinel Balan s-a discutat problemele de pastoratia tineretului si despre comunitatea franciscana din Carei.
La calugaritele din Congregatia ,, Maicii Domnului” s-au întâlnit cu întreaga comunitate si dupa rugaciunea în Capela s-au discutat despre activitatea cu tinerii si cu elevii pe care o desfasoara în casa dânselor.
Aceste vizite au ca scop cunoasterea realitatilor din parohie pentru ca împreuna sa se gaseasca solutii pentru ca Sfânta Evanghelie sa ajunga la inima omului iar preotii si credinciosii sa simta grija pastorului pentru fiecare.