Vineri, 25 septembrie 2020, a avut loc în Biserica mausoleu a lui Simion Bărnuțiu, din Bocșa (jud. Sălaj), cea de-a 120-a Noapte de Veghe și Rugăciune mariană, organizată de Reuniunea mariană sacerdotală, neîntrerupt din anul 2000. Ca și la precedentul astfel de eveniment din luna iulie, fiind în perioada stării de alertă generată de pandemia de coronavirus, organizarea a trebuit să țină seama de restricțiile impuse de autorități, astfel încât și mulți dintre cei care și-ar fi dorit să fie prezenți, au trebuit să rămână acasă, beneficiind însă de marele dar al comuniunii spirituale realizate prin intermediul transmisiunii în direct a întregului program de către Radio Maria.

Cu toate acestea au fost și pelerini (din Zalău, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Reghin, Tg. Mureș, Timișoara), care au dorit să fie prezenți la fața locului și care, împreună cu cei 13 preoți participanți, au transmis emoțiile și bucuria rugăciunii, pe tot parcursul celor 12 ore ale programului.

Programul a fost foarte variat și a încercat să cuprindă cât mai mult din bogăția spirituală a Bisericii noastre, începând cu un Sf. Rozariu condus de pr. Marius Matei, împreună cu copiii și credincioșii parohiei gazdă, urmând apoi o Sf. Liturghie în rit bizantin oficiată de pr. Vicar eparhial cu preoții, Antoniu Chifor, concelebranți fiind pr. Vicar judecătoresc Răzvan Iacob, pr. Protopop de Zalău, Valer Părău și alți preoți veniți de la Oradea, Zalău, Ștei, Mădăraș, Băbeni și Cosniciu, veniți special la Bocșa pentru acest eveniment.  În continuare a urmat Venerarea Sf. Cruci, Acatistul Fericiților Episcopi martiri, Paraclisul Maicii Domnului, Canonul Domnului nostru Iisus Hristos, Adorația Euharistică, Sf. Liturghie în rit latin (oficiată de pr. călugăr Cristi Maria Mărincean, din ordinul ”Servitorii Mariei”), Calea Crucii, Rozariul și Litania Îndurării Divine, Acatistul Sf. Fecioare Maria și în final Sf. Liturghie de dimineață, rugăciuni la care o contribuție foarte importantă au avut-o teologii Giusepe Ghiurcă și Lucian Alexe, împreună cu tinerii prezenți, care au cântat cu vocea și instrumentele (chitare), dând o frumusețe aparte rugăciunii la această Noapte de Veghe și rugăciune.

La final, toți cei prezenți trăiau bucuria harului pe fețele lor, iar din mesajele primite de la ascultătorii Radio Maria, am aflat că aceleași sentimente le-au trăit și cei care au participat în mod spiritual, pe calea undelor la acest regal de rugăciune, sub mantia Maicii Sfinte, patroana lăcașului care a găzduit evenimentul.

Mulțumind Domnului pentru vremea frumoasă dăruită și tuturor celor care au fost prezenți fizic sau în spirit pentru comuniune, mulțumind și pentru faptul că această inițiativă de inspirație divină a organizării acestor Nopți de Veghe iată continuă, chiar și în această perioadă grea pe care o traversăm, ne dăm întâlnire pentru data de 13 noiembrie 2020, când la Biserica ”Sf. Ap. Petru și Pavel” din Satu Mare, va avea loc următoarea Noapte de Veghe.

Pr. Paroh  Orest Nichita