Sâmbătă, 31 aprilie 2022, a avut loc sfințirea capelei mortuare din localitatea Șumal, comuna Marca – județul Sălaj

Comunitatea credincioșilor greco-catolici, din localitatea sălăjeană Șumal, i-a comemorat în sâmbăta Săptămânii Luminate, pe cei dragi, plecați la Domnul. Acest obicei dăinuie de zeci de ani și constituie un deosebit prilej, pentru toți fiii satului, de a se întoarce în cadrul comunității și de a-și reîntregi familiile, celebrând împreună pomenirea răposaților, în cadrul unei slujbe religioase.

Cu această ocazie, a fost sfințită capela mortuară din incinta cimitirului, realizată din fonduri ale Primăriei Comunei Marca, capelă care va deservi toate cultele religioase. Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Părintele Egumen Tarciziu, Părintele Ieromonah Severian, la aceasta participând și reprezentantul cultului baptist din localitate, iar din partea autorităților locale, Domnul primar al Comunei Marca, Șumălan Ioan. Slujba de pomenire a răposaților și cea de sfințire a capelei mortuare s-a desfășurat în prezența a numeroși credincioși din parohie și din afara ei, reprezentând modul cel mai firesc de prețuire și de continuitate față de strămoși.

Bunul Dumnezeu să reverse, peste zidurile cele noi, dar și peste credincioși, harul drept și sfințitor al Spiritului Sfânt, făcându-ne împreună părtași unei negrăite bucurii spirituale.

 

                                                                        Prof. Sonia Dubacs