Preacucernici Părinți,

Iubiți credincioși,

În aceste timpuri de încercare pricinuite de epidemie, mulți dintre semenii noștri privesc cu îngrijorare spre consecințele dramatice ce le provoacă acest Coronavirus (Covid-19).

Prin post și rugăciune, prin slujirea noastră umilă, avem multe de oferit și putem transforma viața noastră în Euharistie, după modelul Fericiților noștri episcopi martiri.

Aduceți-vă aminte de anii lor de pușcărie și de anii de izolare în celule, în foame și frig. Ei au simțit prezența lui Isus, chiar și în absența celebrărilor, prin puterea rugăciunii constante.

De aceea, împreună cu ceilalți Episcopi Catolici din România vă îndemn să ne pregătim pentru Sărbătoarea Buneivestiri oferindu-i Maicii Domnului trei zile (22-24 martie) de rugăciune intensă. În aceste zile începând cu orele 15.00 se va recita Coronița Milostivirii Divine, urmată de cele patru Mistere ale Rozariului.

În Episcopia noastră de Oradea dorim ca în toate zilele de miercuri și vineri să rămânem în post și rugăciune, continuând jertfa și rugăciunea martirilor de după gratii. În acest sens, vă îndemn pe fiecare după posibilități, ca în aceste zile să țineți ajun și post aspru. Totodată vă îndemn să stăruim în rugăciune după următorul program spiritual:

Începem cu rugăciunile de dimineață, dupămasa începând cu ora 15.00: Coronița Milostivirii divine, de la ora 16.00, Calea Crucii, de la ora 17.00 Sfânta Liturghie și rugăciunile de seară.

Încercați sa oferiți aceste rugăciuni Maicii Domnului pentru ca să ferească și să scoată țara noastră și lumea întreagă din aceasta epidemie.

            Iată Eu sunt cu voi în toate zilele. Credeți cu tărie că Domnul este cu noi și ne va ajuta! Toate celelalte reguli impuse la nivel național rămân valabile. Să le respectăm fiecare dintre noi în parte cu cât mai multă responsabilitate.

Vă mulțumesc! Cu Domnul înainte!

† Virgil BERCEA

Episcop

Puteți accesa linkuri-le următoare pentru programul de rugăciune online:

  1.       https://www.radiomaria.ro
  2. https://www.youtube.com/channel/UCe_AfZ_oaprumKXHDceiddQ/featured
  3. https://www.youtube.com/channel/UCssS5cw_8hi4RW9XTkjz4Bw?fbclid=IwAR0zWC-BzRaJHtw6ZtD5gYbmxeP3SwDsLdQRB8i6XZaCbACck1JNUu1V9zk