„Duminica 28 ianuarie 2018, ora 19, sala de concerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de Stat din Oradea a gazduit un extraordinar concert care a deschis la Oradea seria evenimentelor dedicate anului Centenar la Sibiu.
Intitulat Muzica Centenatului, concertul în premiera la Oradea a adus pe scena salii nume importante din muzica româneasca: Radu Nechifor si bandul sau, soprana Florina Maris Hinsu, baritonul Stefan Ignat si pianista Camelia Matei. Evenimentul a fost finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si organizat de Asociatia culturala pictor Octavian Smigelschi în colaborare cu Opera Nationala din Bucuresti, Filarmonica de Stat Oradea si Consiliul Judetean Bihor.
Mai multe detalii despre concert, ne-a declarat dr. Alexandru Chituta, presedintele Asociatiei culturale pictor Octavian Smigelschi si directorul artistic al evenimentului: ”Concertul Muzica Centenarului este o premiera în domeniu. L-am organizat ca fiind o incursiune muzicala, clasica, pop, opera, timp de 100 de ani, începând de la momentul 1918 si pâna în prezent. Evenimentul ce se înscrie în seria de evenimente ale Zilei Culturii Nationale a fost sustinut la Sibiu în 21 ianuarie 2018 si acum la Oradea în 28 ianuarie 2018”.