„În perioada 7-9 aprilie, la invitatia Actiunii Catolice din Milano, în calitatea mea de presedinte al ASTRU Oradea, însotita de pr. Paul Popa, director al Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici am facut o vizita la Milano.
Scopul vizitei a fost acela de a stabili împreuna cu prietenii milanezi detaliile proiectului de parteneriat între Actiunea Catolica din Milano si Actiunea Catolica din Oradea – ASTRU.
Ca un prim pas al acestui parteneriat am pus bazele unui schimb de experienta culturala si spirituala între cele doua asociatii. Astfel în vara acestui an vom fi gazdele unui grup de tineri din Actiunea Catolica din Milano care vor vizita tara noastra, urmând ca în iarna sa mergem noi la Milano pentru a-i cunoaste mai bine.
Vineri 7 aprilie, am participat alaturi de tinerii milanezi la o campanie de distribuire de mâncare oamenilor strazii. Pe lânga alimente acestia au primit o invitatie pentru Duminica Floriilor, 9 aprilie, la biserica San Giorgio, pentru a participa la o meditatie biblica si la vizionarea unui film cu subiect religios.
Sâmbata 8 aprilie am asistat la un curs de educatori unde am avut oportunitatea de a observa cum organizeaza Actiunea Catolica din Milano astfel de evenimente. Seara am participat la rugaciunea desfasurata la Domul din Milano, unde într-o atmosfera impresionanta, un numar de 55 de catehumeni veniti din toata Dieceza de Milano, dupa ce timp de 2 ani au urmat o pregatire catehetica si spirituala au facut promisiunea de credinta rostind public Crezul în prezenta Arhiepiscopului de Milano, Cardinalul Angelo Scola, a 7 episcopi, o multime de preoti, seminaristi si tineri reprezentanti ai diferitelor grupuri catolice din Dieceza de Milano. Acesti catehumeni urmeaza ca în Sâmbata Pastilor sa primeasca Sfânta Taina a Botezului. Emotionanta seara s-a încheiat cu o veghe la picioarele crucii Mântuitorului.
Duminica de Florii am participat la Sfânta Liturghie în biserica si apoi la prânzul alaturi de oamenii strazii, servit în curtea bisericii.
Cu speranta ca acest parteneriat, a carui baza a fost pus în aceste zile pline de Har, sa fie cât mai rodnic si benefic pentru ambele asociatii în cursul aceleiasi zile de Florii ne-am întors în tara.

Presedinte ASTRU Oradea