„Duminica Floriilor a fost o zi de mare sarbatoare pentru comunitatea Parohiei Sfântul Gheorghe din Oradea, precum si pentru 20 de elevi ai Liceului Teologic Greco-Catolic. Pentru prima data în viata lor elevii au primit Împartasania solemna.
Acest eveniment a fost precedat de o intensa pregatire desfasurata pe parcursul mai multor saptamâni, pregatire sustinuta atât de catre preotii Parohiei Sfântul Gheorghe, cât si de catre învatatoarele elevilor, Cornelia Vesea si Anamaria Tirban.
În cadrul Sfintei Liturghii arhieresti, celebrata de catre Preasfintitul Virgil Bercea, elevii au participat activ, fiind îmbracati festiv, în haine de culoare alba, semn al puritatii si inocentei. Fiecare dintre copii a primit un mic cadou care sa le aduca aminte peste ani de acest moment fericit. Preasfintitul Virgil si-a exprimat bucuria de a participa la acest moment special pentru copii, îndemnându-i sa duca lumina lui Hristos în sufletele celor dragi, în familie, la scoala si peste tot unde îsi desfasoara activitatea.
În cadrul Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea a devenit o traditie ca în fiecare an elevii claselor a III-a sa fie pregatiti si sa primeasca prima spovedanie si împartasania solemna.