Asociația Culturală Ars Nobilis vă invită joi, 30 mai 2019, ora 19.00, la lansarea albumului „Neoromânesc – Oameni. Istorie. Credință”. Evenimentul are loc în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea [str. Parcul Traian nr. 20] și este un omagiu adus PSS Valeriu Traian Frențiu, episcop de Oradea Mare (1922-1952), cu trei zile înainte de beatificarea Preasfinției Sale împreună cu ceilalți episcopi greco-catolici morți pentru credință, de Papa Francisc, la Blaj.

Volumul, care îi are ca autori pe Aurel Chiriac, Ramona Novicov, Florin Șipoș, Rodica Indig, face parte din proiectul „Orașul cu 1000 de chipuri” al Asociației Culturale Ars Nobilis și este susținut de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.

În cadrul serialului «Orașul cu o mie de chipuri» aducem în prim planul preocupărilor noastre nu istoria unei clădiri, ci a mai multora, legătura dintre ele fiind făcută de stilul acestora – neoromânesc, de arhitectul care le-a creat, Anton Szallerbeck, și de episcopul sub a cărui păstorire s-au ctitorit toate, Valeriu Traian Frențiu. De aceea, acest volum își propune să povestească aceste istorii mai mult vizual, materialul mult prea vast nepermițând o descriere a istoriei fiecărui edificiu în parte. Așadar, avem un an centenar, avem o tradiție arhitecturală care a avut tocmai acest scop, de a manifesta spiritul întregitor, pe care dorim să o prezentăm în aspectul ei cantitativ”, menționează Rodica Indig, coordonator proiect.

Sunteți așteptați cu drag!